Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elégedetten zárták a szezont a Mátra síterepei

2012.03.20. MTI / sielok.hu

Elégedetten zárták a szezont a Mátra síterepei Jó szezont zártak a sípályák a Mátrában; a Mátraszentistváni Síparkban 91, a kékestetői Sícentrumban pedig 72 síelhető napot regisztráltak. Eplényben ezzel szemben a tavalyinál gyengébb volt a szezon, bár a nyitva tartott napok számát tekintve ők döntöttek rekordot: 107 napon üzemelt a Síaréna.
"A Sípark történetének leghóbiztosabb szezonját zártuk, 91 napot voltunk nyitva." - nyilatkozta Ebreszkorn Tamás, a Sípark szóvivője. "Decemberben kezdtük a hóágyúzást és a zárásig folyamatosan hizlaltuk a hóréteget. A természet is rásegített 40 cm hóval, így összesen másfél méterrel vágtunk bele a tavaszi melegbe. A tartósan hideg időjárás miatt lényegesen kevesebbet hóágyúztunk, mint például az elmúlt évben, ezzel sok kiadást takarítottunk meg. Tavaly négyszer gyártottuk újra a nulláról a sípályát!" Összesen 45 ezer vendég volt a Síparkban a 2011-12 szezonban. A hétvégék gyakran telt házzal üzemeltek. A hétköznapi forgalom jelentősen nőtt a korábbi évekhez képest, akárcsak a környékbeli szállásadóknál a vendégéjszakák száma.

A korábbi évekhez hasonló mennyiségű síelhető nappal, de a tavalyinál valamivel kevesebb vendéggel zárta a szezont Eplény. A Nordica Síaréna a téli szezonban 107 napot tartott nyitva, ami a korábbi évek tendenciájának felel meg, ugyanakkor a januári kedvezőtlen időjárás miatt kevesebb sípályát tudtak hóágyúzni és üzemeltetni a korábbi szezonhoz képest - tájékoztatott Horváth Balázs szóvivő. A látogatószám is ennek megfelelően alakult: az egy szezonnal korábbi 40 ezres létszámmal szemben a mostaniban körülbelül 39 ezren keresték fel az eplényi létesítményt. A síaréna üzemeltetői az idei szezonban 30 millió forintot költöttek fejlesztésre: új ratrakot vásároltak, kötelet cseréltek a négyüléses felvonóban, bővítették a hóágyúparkot. A beruházások a terveik szerint 7 éven belül térülhetnek meg, ha a szezonok az elmúlt éveknek megfelelően alakulnak. Idén sajnos nem volt szerencséjük az időjárással, a havazások elkerülték a Bakonyt és a vízhiány miatt a hóágyúk sem tudtak folyamatosan dolgozni.

A kékestetői pályát üzemeltető Mátra Centrum képviselője, Kobzi Tamás azt mondta: összességében nem volt rossz a szezon a síelhető napok számát tekintve. A hétvégi forgalom, amikor a déli sípálya teljes hosszában használható volt, a várakozásoknak megfelelően alakult. Közlése szerint a legfontosabb időszakban, decemberben, a két ünnep között a hóhiány miatt nem tudták ugyan fogadni a vendégeket, ám a januári és februári vendégszám az előző évhez képest javulást mutat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kedvező hóviszonyok nyomán teljes hosszában síelhetővé vált a déli sípálya. A válság hatásának mérséklése érdekében 2008 óta nem emelték a síbérletárakat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.