Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Keddig akár méteres hó is eshet Ausztriában

2011.09.18. Bata Attila

Keddig akár méteres hó is eshet Ausztriában Egy rövid időszakra beköszöntött a tél az Alpok hegyeiben. A néhány napos télbetörés cudar hideget, az alsóbb részeken rengeteg esőt, fenn a hegyekben pedig hatalmas havazást hozhat. A havazás már vasárnap megkezdődött és várhatóan kedd reggelig komoly mennyiség hullhat a gleccsereken.

Ausztria

A ZAMG osztrák meteorológiai intézet 70-100 centiméteres friss havat vár a következő napokban Salzburg tartomány legmagasabb hegyeiben. Szintén komoly mennyiségű csapadék hullik majd Karintiában, érdemes lesz, majd a háromezres csúcsok kameráit nézegetni. Ennél ugyan kevesebb havat várnak pl. Tirolban, de az 1500 méter feletti részekre jósolt 30 cm így is fehérbe öltöztet majd mindent.

Obertauern (1350 méter) szakad a hó hétfő reggel
Obertauern (1350 méter) szakad a hó hétfő reggel
A hozzánk közelebbi karintiai és kelet-tiroli völgyekben hétfő reggelre 800 méter mélyre csökken a hóhatár, fölötte szép vastag hótakaró várható, a magasabb hegyeken fél méter friss havat várnak.

Svájc - frissítve hétfő reggel

Svájcban már vasárnap délután óta havazik a felsőbb régiókban. Hétfő reggelre a 700 méter feletti részeken is fehérlett a táj. St. Moritz és Arosa környékén eddig 35 cm hó hullott, de a 2000 méter feletti részeken 40-60 cm friss hóról számolnak be a svájci jelentések.
Stelvio webkamera (Olaszország) hétfő reggel
Stelvio webkamera (Olaszország) hétfő reggel

Franciaország

Franciaországban 1600 méter felett havazott, az 1900 méteres magasságban már 2-5 centiméteres friss réteg alakult ki. A magasabb részeken valamivel több hó esett, és még hétfő reggelig további utánpótlása is lesz a hónak.

Olaszország - frissítve hétfő reggel

A ma reggel adatok szerint a Stelvio-hágó környékén már 60-70 cm friss hó hullott. 2000 méteres magasságban átlagosan 20-40 vastag a friss hó magassága. A magyarok által is kedvelt Livigno is jobban járt a vártnál, itt reggel 20 cm havat mértek.

A szeptemberi havazás amilyen hirtelen jött, olyan gyorsan el is vonul, a hó is teljesen elolvad a völgyekben. Keddtől már fokozatosan emelkedik a hőmérséklet a hegyekben és beköszönt a szokásos őszi időjárás.
KOMMENTEK
Stani | 2011.09.19. 14:36
Salzburg tartományban helyenként 600 méter alá csökkent a hóhatár ! (de Tirolban is).

Havazik az A10-es autópályán Pongaui csomópont és a Tauerntunnel közt.
Györe | 2011.09.19. 18:40
Hurrá végre!
osvald | 2011.09.19. 20:08
Hétvégén nyit Stubai! Tudja valaki mekkora része lesz síelhető?

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.