Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Székelyföldön hétvégén megkezdődik a síszezon

2013.12.13. MTI

A hétvégén kezdődik a síszezon a Székelyföldön, több üdülőtelepen, pl. a Madarasi Hargitán, a Bucsin tetőn és Szovátán is megnyitják a pályákat és beindulnak a felvonók.
A Madarasi Hargita Síközpont közleménye szerint a legmagasabban fekvő magyar síközpontban szombaton rajtol az idény. A hóréteg vastagsága 40 centiméter, a pályákat pedig folyamatosan hóágyúzzák és tapossák. Az 1500-1700 méteres magasságon kialakított sípályák közül elsőként a kék és piros besorolású Súgó és Kicsi Mihály pályát, illetve a Csillagösvényt nyitják meg a sízők előtt.

Indul a szezon a Madarasi Hargitán
A Madarasi Hargitára vezető mindkét utat folyamatosan takarítják, az idén nem csupán a Szentegyháza felőli járható. A zetelaki önkormányzat az ivói utat is kiszélesíttette, így már használható személyautóval. A hólánc használata azonban mindkét úton ajánlott a meredekebb részek miatt - figyelmeztet a síközpont közleménye.

A székelyek szent hegyének tartott Madarasi Hargitán összesen 4,5 kilométernyi pálya található, öt hóágyúzott és rendszeresen taposott sípálya, és ebben a szezonban is megépítik a hódeszkásoknak szánt ugratókat, csúszókorlátokat.

Ugyancsak szombaton kezdődik az idény a Bucsin tetőn. A pálya Gyergyószentmiklóstól 30 kilométerre, Szováta irányába, az út bal oldalán fekszik. A hétvégenként üzemelő felvonó a főúttól 150 méternyire található. A hóréteg vastagsága 45 centiméter.

Kép: Madarasi Hargita Síközpont
Kép: Madarasi Hargita Síközpont
Pénteken nyitják meg a közönség előtt a szovátai sípályát, ahol 50 centiméteres a hó.

A Maros Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat közleménye szerint a téli időszakban Szováta környékén folyamatosan jelen lesznek a hegyimentők, a Kelemen- és a Görgényi-havasokban pedig hétvégenként járőröznek.

A Székelyhon.ro hírportál értesülései szerint a Csíki-medencében is bővülnek a sízési lehetőségek: a Kissomlyó oldalában lévő és a Marosfőhöz közeli beruházások mellett Gyimesfelsőlokon is új létesítmény várja a téli sportok kedvelőit, a Csíkszereda közelében lévő Piricskén szintén új pálya készül.

A Csíkszeredától 30 kilométerre, a főút mellett lévő gyimesfelsőloki sípályán két felvonót építettek: az egyiket a 160 méteres gyerekpálya használóinak, a másikat pedig a 700 méter hosszú középnehéz és 800 méteres könnyű pályákon sízők és hódeszkázók használhatják. A nyitást december 21-re tervezik.

KOMMENTEK
Klóci | 2013.12.14. 00:16
A Madarasi Hargitát aki teheti ne hagyja ki!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.