Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztonságosabb ülőlift a Doppelmayr felvonógyártól

2010.01.03.

Biztonságosabb ülőlift a Doppelmayr felvonógyártól A Doppelmayr találmánya új fejezetet nyithat az ülőliftek biztonságos használatában. Az új megoldás előnye, hogy az automatikusan lezáródó védőkorláttal együtt a kényelmet segítő lábtartó is lezáródik, és a korábbiakkal ellentétben, az új liftben már egyszerre több gyermek is biztonságosan utazhat együtt.
A 2009/10-es téli szezon kezdetén egy különleges, új ülőliftet adtak át a Pitztal melletti Rifflsee síterepén: a Sunnalm névre keresztelt hatszemélyes ülőlift kivitelezésekor elsődleges szempont volt a kényelem mellett a biztonság. Az ülőlifteken hivatalosan egy felnőtt személy csak egy 125 cm alatti gyermeket szállíthat a felvonón. Mivel egy síiskolában egy felnőtt oktatóra több csemete is jut, minden egyes gyermeket egy, vagy több felnőtt idegen mellé ültették be. Sajnos ez sem bizonyult teljesen biztonságosnak, mivel előfordult, hogy a lábtartó rámpákat túl korán nyitották fel az állomásra érkezéskor és a gyerek kieshetett a liftből.

Ez a probléma késztette a világ vezető felvonógyárát arra, hogy technikailag biztonságosabb ülőszerkezeteket fejlesszen ki. A Doppelmayr cég meghallgatta a síterep kérését, és ennek eredményeként született meg a SunnAlm hatszemélyes ülőlift. Beszállásnál az ülőszék automatikusan a gyermekek magasságához alkalmazkodik, tehát olyan magasan érkezik, hogy a legkisebbek is gond nélkül helyet tudjanak foglalni a székeken. Ugyanez a helyzet a kiszállásnál is, a szék magasságának állításával a kisebbek is könnyebben kiszállhatnak az ülőszékekből.

Induláskor a védőkorlát automatikusan lecsukódik, majd hat másodperccel később a rendszer le is zárja, azt nem lehet felemelni, csak az utazás végén, amikor a védőkorlát és vele együtt a védőburok automatikusan felemelkedik. Az új lifttel tehát több gyermek is utazhat egyszerre. A síoktatóknak most már nem kell egyesével szétosztaniuk a tanítványokat, hogy mindenki felnőttel utazzon. Így most már egy síoktató egyszerre akár öt gyermekkel is utazhat ezen az ülőszékesen.

Az új SunnAlm lift a régi Mulden csákányos helyén épült. Az új lift ülései fűthetőek, a síelőket buborék védi az időjárás viszontagságaitól. Az új lift óránként 2000 utast tud szállítani.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.