Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stuhleck: eltévedt magyar síelőt kerestek vasárnap

2013.02.25. Bata Attila

Stuhleck: eltévedt magyar síelőt kerestek vasárnap Rosszabbul is járhatott volna, de szerencsére kevesebb, mint két óra alatt megtalálták a hegyimentők azt a magyar fiatalembert, aki vasárnap Stuhlecken tévedt el a nap végén. A tizennyolc éves síelőnek szerencsére semmi baja nem történt, és ha kissé késve is, de a társaival együtt visszaindulhatott Magyarországra.
A Kleine Zeitung beszámolója szerint a magyar síelő vasárnap délután 16:30 körül indult le a Stuhlek-csúcs melletti Schutzhaus-tól. Vélhetően a Kaltenbachgraben irányában szeretett volna lesíelni a völgy felé, de a nagy ködben és hóesésben a másik irányban, a Steinbachgraben oldal nagy havában kötött ki. Az eltévedt síelő 16:48-kor értesítette a hegyi mentőket, de nem tudta megmondani, hogy merre van, csak annyit mondott, hogy Semmering irányába indult el.

Műszakilag nem volt lehetséges a síelő visszahívása, vagy helyzetének bemérése, de a hívás után a hegyimentők a segítségére indultak. Szerencsére újabb hívás érkezett a magyar fiútól, így a hegyi mentők már pontosabban tudták, hogy merre keressék. 18:20 környékén az egyik pályamunkás meg is találta az 1700 méter magasságban fekvő Schutzhütte környékén. Az akcióban a közeli Mürzzuschlagból tíz hegyimentő vett részt.

Végül lehozták a völgybe a fiatalembert, aki társaival együtt visszatérhetett Magyarországra.

Ilyen lenne egy sítúra a Kaltenbachgraben környékén
KOMMENTEK
kmcsl83 | 2013.02.25. 21:36
Nagyon jó, hogy le tudták hozni a magyar síelőt a hegyről
Pulmy | 2013.02.26. 16:34
Azt nem értem .hogy a "társak",hogy bírták elveszíteni.
claracska | 2013.02.27. 21:14
Én is eltévedtem Passo Rollen. Valahogy elkeveredtem a sípályáról, és combig érő hóban találtam magam.De szerencsére én valahogy kikeveredtem az országútra így nem kellett segítséget kérnem. Életem első síelése volt így eléggé megijedtem, de szerencsére ez nem szegte kedvem, hogy tovább folytassam.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.