Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatüléses felvonó és panoráma étterem Stuhlecken

2008.11.25. Stánicz Balázs

Hatüléses felvonó és panoráma étterem Stuhlecken A hatüléses Weißenelfbahn megépítésével szinte az összes pálya elérhetővé válik az ülőfelvonók segítségével. Bővül a síparadicsom gasztronómiai kínálata; új panorámaétterem nyitja meg a kapuit a hatüléses tetejénél.
Amikor néhány éve megépült a steinbachalmi hatüléses már sejthető volt, hogy a következő felvonóra nem kell időtlen időkig várni. Így is lett, idén új ülőszékes lifttel bővül a magyarok körében oly népszerű felső-stájer síterep; többé már a múlté a Weißenelfschlaglift. A korábbi években szinte csak lézengtek a „hátsó”, azaz steinbachalmi pályákon, hiszen kevesen vállalták be a hosszú és fárasztó felvonózást a csákányossal.

Az idei szezontól a csákányokat kényelmes ülőhelyek váltják fel. A hatüléses Weißenelfschlag „buborékokat” kap, így a zordabb időjárási körülmények közt is komfortosan libeghetünk. Ráadásul a buborékok narancssárga színben pompáznak, ami a Doppelmayr cég idei újdonsága és a mostani nyáron épült felvonóknál több helyütt alkalmazzák, így Stuhlecken is narancssárgában láthatjuk a világot.

A lift több mint 1,8 km hosszúságú és 336 méter szintkülönbséget hidal át. Óránként akár 2400 síelőt és hódeszkást is a magasba röpít, így minden bizonnyal jelentősen csökken a főszezonban és hétvégeken a korábbi liftnél jellemző hosszú várakozási idő. De nem csak a várakozási, hanem az utazási idő is jelentősen rövidül, hiszen a narancssárga buborékossal mindösszesen hat perc alatt már 1640 méteren találjuk magukat.

A Weißenelfschlag sípályát a felvonó kapacitásához mérten több helyütt kiszélesítik, illetve a hóágyúrendszert is bővítik ezen a lejtőn. Ez pontosan négy új hókészítő masinát jelent, ebből kettőt a nagyobb hatékonyság érdekében oszlopokra helyeznek el.

A gasztronómia terén is lesz változás; az új hatüléses hegyállomásánál egy panoráma étterem kerül kialakításra. Az étterem 150 férőhelyes belső része szigetszerűen lesz felosztva, legalábbis ami az önkiszolgáló részlegeket jelenti. Ezzel a kialakítással mindenféleképpen gyors kiszolgálás várható. Nagyvonalú lesz az étterem külső része is, ahol egy 400 m2-es és 300 ülőhelyes terasz kap helyet. A teraszról csodás kilátás nyílik a környező hegyvidékre; a nem is olyan távolban a Raxalpe, Schneeberg , Schneealpe és Ötscher havas hegycsúcsaiban gyönyörködhetünk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.