Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott Spanyolországban is!

2010.05.05. Stánicz Balázs

Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően ismét visszatért a tél Franciaország déli részeire, de fehérbe öltözött a hegyvidék a szomszédos Andorrában és Spanyolországban egyaránt. Az előrejelzések az elkövetkezendő egy-két napban újabb hóeséseket jósolnak a Pireneusokban.
a spanyol Vallter síterepen 25 cm hó esett a völgyben
Igaz a síszezon a még nyitva tartó síterepeken május 2-án véget ért, úgy tűnik az időjárást ez cseppet sem érdekli. A hidegfront következtében átlagosan 20-30 cm friss hó esett a környék síparadicsomaiban, a Pireneusok magasabb részein a fél méter is előfordul. A késői havazás elsősorban a közlekedésben okozott fennakadásokat, a hó súlya alatt több fa útra, vasúti sínekre dőlt. A magasabb hegyi hágók csak hólánccal járhatóak, így az andorrai Pas de la Casa is hólánccal érhető el.

Az előrejelzések az elkövetkezendő egy-két napban újabb hóeséseket jósolnak, aminek minden bizonnyal örülnek a helyi sítúrázók és azok, aki némi gyaloglást is bevállalnak egy lesiklásért a májusi porhóban.

Az idei téli szezont pozitív mérleggel zárta a legtöbb síközpont; az andorrai Grandvalira több mint 1,3 millió látogatót regisztrált, a spanyol La Molina-Masellát közel egy millió egyszázezer téli sportoló kereste fel.

A tél már korán megérkezett az ottani hegyekbe, így az Alpokkal ellentétben itt sok helyütt novembertől lehetett síelni. Márciusban akkora hó volt Spanyolország legdélebbi sípályáján, a Sierra Nevadában, hogy egyes ülőfelvonókat ideiglenesen be kellett zárni, ugyanis a nagy mennyiségű hó és a szél valósággal betemette a völgy és hegyállomásokat. Itt szintén május 2-én zárták a szezont, de a helyi válogatott a tavalyi évhez hasonlóan most is itt tartja a későtavaszi, kora nyári edzéseit, ameddig a hóviszonyok engedik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.