Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sorra nyitottak ki a francia síterepek a hétvégén

2014.11.24. Bata Attila

Az elmúlt napok havazásának többek között a francia síterepek a haszonélvezői. Bőven hullott a hó, és igazából csak az volt a kérdés, hogy melyik síterepben van meg a hajlandóság, hogy kinyissanak a hétvégére, hiszen a hóviszonyok ezt szinte mindenhol megengednék. Végül is, öt síterep vágott bele az idei szezonba.
Talán meglepő, de eddig csak egyetlen síterepen lehetett síelni Franciaországban, mégpedig Tignes gleccserén. Azt már hetek óta lehetett tudni, hogy ezen a hétvégén a Három-völgy egyik ismert síterepe, Val Thorens is megkezdi a szezont.

Val Thorens: így kezdődött a szezon
Rajtuk kívül még négy síterep (Alpe d'Huez, Courchevel, La Clusaz és Montgenévre) döntött úgy, tényleg az utolsó percben, hogy a kedvező körülményeknek köszönhetően kinyitnak, igaz csak erre a hétvégére.

Alpe d’Huez: 1500 vendég vett jegyet az első napon

Azt meg kell említeni, hogy a legtöbb síterep már felkészült a nyitásra, hó van bőven, csak még túl korai beindítani a lifteket. A következő hétvégére újabb síterepek, december első hétvégéjére pedig szinte az összes ismert francia síterep kinyithat.

Montgenevre
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.