Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboard-világnap 30-án a Mátrában és Eplényben

2012.12.28.

Snowboard-világnap 30-án a Mátrában és Eplényben Magyarország két helyszínen ünnepeli a snowboard világnapját 2012. december 30-án. A világ legnagyobb snowboardrendezvényébe idén Mátraszentistvánon és Eplény is bekapcsolódik: látványos snowboardbemuta-tókat rendeznek profi versenyzők részvételével.
Az idén hetedszerre megrendezésre kerülő hódeszkások világnapja azt mutatja meg laza programjaival, hogy miért jó, miért érdemes snowboardozni.

A Snowboard Világnapja a különböző kultúrák találkozása a sporton keresztül. Ma a World Snowboard Day már az egész Földet körbeölelő esemény, ami az összes havas dombot, hegycsúcsot, lejtőt és városi pályát is megtölti egy napra hódeszkásokkal. 2011-ben egy napon 167 rendezvény zajlott 37 országban, amin közel 125 000 snowboardos vehetett részt és az idei részvétel is hasonló méretűnek ígérkezik. A rendezvény kedvcsináló a sportághoz, ha valahol éppen nincs hó, vagy hegy, ott koncertek, videópremierek, hússütés, zene és a snowboardosok laza hangulata jellemzi az összejövetelt.

A világ ismert alpesi országai mellett olyan helyszínek is bekapcsolódtak idén, mint Brazília, Argentína és Ausztrália a déli féltekéről. Itt várhatóan nem lesz havas esemény, de az összegyűlő fiatalok közös filmnézéssel, piknikkel és szörfözéssel, vagy gördeszkázással fejezik ki lojalitásukat a világ legnagyobb snowboardos eseménye és a sportág iránt. Idén egészen megdöbbentő helyszíneken is összegyűlnek a deszkások, ilyen lesz például a mexikói Tolucában, vagy a mongóliai Ulánbátorban zajló verseny is, de a keleti országok között Kína is tíz helyszínnel kapcsolódott a világeseményhez. Európában is majd' minden országban zajlik valami snowboardos megmozdulás december 30-án: van, aki Szicíliában az Etnán fog snowboardozni, de érdekesnek ígérkezik a grúz hódeszkások összejövetele Tbilisziben, a távoli orosz Novoszibirszk vagy a legészakabbi helyszín, Murmanszk csatlakozása is.

A december közepén lezajlott budapesti bemelegítőesemény után hazánkban a két legismertebb síterep, az eplényi Nordica Síaréna és Mátraszentistvánon a Sípark ad helyet a hódeszkás ünnepnek december 30-án. A snowboardparkok délelőtt megnyitnak, és ingyenes freestyle oktatás, trükksuli, snowboardteszt, DJ-k és hazánk legjobb deszkásai várják a sportág iránt érdeklődőket egészen sötétedésig. A hódeszkás szezon megnyitójára mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a gyakorlott deszkások most hangulatos nyílt nap keretében mutatják meg a sportágukat és bárki ingyenesen próbálhatja ki a legújabb Nitro és Burton snowboardokat.

A Nemzetközi Snowboardszövetség (WSF) életre hívott egy olyan eseményt, amit nem profi marketingmenedzserek és szponzorok céljai vezérelnek, hanem alulról építkezik, és kizárólag a deszkázásról és a sportág népszerűsítéséről szól. A World Snowboard Day hetedik alkalommal kerül megrendezésre idén december 30-án, folyamatosan növekvő résztvevőszám és egyre több helyszín bekapcsolódása jellemzi az elmúlt éveket. Bárki csatlakozhat a világ közel 40 országában zajló ingyenes eseménysorozathoz. A WSD lényege, hogy csinálj valamit ezen a napon, ami a snowboardozáshoz kapcsolódik. Ha nincs a közeledben sípálya, hó, vagy éppen egy WSD-rendezvény, akkor szervezz sütögetést és snowboardvideó-nézegetést a barátaiddal, vagy szerezzetek a közeli jégpályáról havat és csináljatok saját shred-megmozdulást, ahol éppen eszetekbe jut. A főszervező kérése annyi, hogy készíts erről képeket, videót és küldd el nekik, hogy kirakhassák az összes eseményt összefogó weboldalra.

A World Snowboard Day Budapesten 2008 óta minden évben új helyszínnel lett meghirdetve, volt a MOM Park lépcsőin a Sportmaxnál, volt az Aréna Plaza oldalában, volt az Erzsébet téren a mostani Akvárium klubnál, de volt olyan hóban gazdag december, hogy a Mátrába vitték fel a szervezők. Csúszni, snowboardozni mindenhol lehetett, mindig sikerült megoldani, hogy a legmelegebb napon is legyen hó a többnyire lépcsőkre, vagy rézsűre épült pályákon. Persze buli, élő DJ, barbecue-sütögetés, snowboardteszt és verseny midig gazdagítja a programot.

További aktuális információkért a hazai esemény Facebook-oldalát érdemes figyelni, like-olni, illetve a nemzetközi eseményekről beszámoló WSD-weboldalt.

Program

Eplény:
Nyitás: 9.00 óra
Parknyitó, snowboardbemutató: 11.00 órától

Mátraszentistván
Nyitás: 9.00 óra
Snowboardbemutató: 15.00 órától
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.