Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Közelgő nemzetközi snowboard események

2012.03.07. Horányi-Névy András

A tavasz első jelei lassan mutatkoznak, ám a télisport szezonnak még közel sincs vége. A snowboard versenyek közül néhány igazán érdekes és különleges esemény még csak most következik, amit érdemes lehet figyelemmel követni.

Red Bull 50-50

Az első és talán legkülönlegesebb esemény az extrém és újszerű versenyek lelkes támogatójához, a Red Bullhoz fűződik. A nemrég lebonyolított freeride gigaeseményt, a Supernatural-t követően még egy csavart tettek a sztoriba, és egy őrült biatlon verseny kerül megrendezésre Skóciában, a Cairngorm hegy lejtőin.

A verseny lényege, hogy a tízfős futamok résztvevői a hegycsúcsról sível és snowboarddal lecsúsznak a hóhatárig, ahol egy gyors lecsatolás után bringára pattanva megkezdik a verseny második szakaszát két keréken, a célig. A versenyforma elég sajátos, és a mostanában divatos "lerobogunk a hegyről" őrült downhill versenyek sorába tökéletesen illeszkedik, mint a hazánkban is nemrég, Eplényben megrendezett Homerun.

A versenyre az online regisztrálók közül fognak kiválasztani 100 indulót, a sebesség és a kőkemény színvonal pedig garantált, figyelembe véve, hogy a komoly brit sí- és snowboard versenyzők mellett a nemrég világbajnokká avatott Danny Hart downhill világbajnok is indulni készül a versenyen, mely március tizedikén, szombaton kerül megrendezésre.

A verseny időpontja: 2012. március 10.
Bővebb infók: www.redbull.co.uk

X-Games 2012 Europe

Március 14-16-ig tartják az egyik legrangosabb téli extrémsport esemény, az X-Games európai állomását. Az Egyesült Államokban január végén megrendezett X-Games alapján óriási trükkökre és iszonyatos színvonalra számíthatunk, miután Shaun White beadta a történelem első hibátlan, 100 pontos félcső körét, és megugrották az első motorsszán előreszaltót.

A helyszín a francia Alpok gyöngyszeme, Tignes lesz, ahol már harmadik alkalommal állnak rajthoz a világ legismertebb snowboard és síversenyzői, hogy megmérkőzzenek a dicsőségért és a pénzdíjakért. A rendezvényen slopestyle és superpipe - azaz óriásfélcső verseny is lesz, mindkét sportnak, ráadásul egy hatalmas freestyle hószán bemutatót is megcsodálhatnak a nézők.

A pályákon zajló verseny mellett egy online szavazás is kezdetét veszi az X-Games keretein belül, a Real Snow Backcountry, ahol a világ nyolc legjobb freeride snowboardosát bemutató másfél perces videoklippekre lehet szavazni, ahol a közönségkedvenc 10000 dollárral lesz gazdagabb.

A verseny időpontja: 2012. március 14-16.
Bővebb infók: xgames.tignes.net

Quiksilver Spring Battle 2012

Az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Quiksilver Spring Battle-nek az Ausztria szívében elhelyezkedő Flachauwinkl ad otthont. A jeles évforduló ráadásul egybeesik az esemény rangját elismerő 5 csillagos TTR besorolással, mely a világ legnagyobb versenyei közé emeli az Absolut Park-beli eseményt.

A Srping Battle-en tavaly debütált a videó alapú zsűrizést idén is folytatják, tehát a zsűritagok képernyők előtt ülve fogják megítélni a pontokat a versenyzőknek. Az Absolut Park néven ismert funpark Európa egyik legnagyobb és legkomolyabb parkja, ahol évről évre innovatív elemekkel várják a győzelemre éhes profikat.

A tavalyi versenyen a belga Seppe Smits diadalmaskodott a szlovén Marko Grilc előtt, tökéletes 1260-jaival. A tavaly 20 éves rider győztes futamát itt tekinthetitek meg:

A verseny időpontja: 2012. március 28-31.
Bővebb infók: www.absolutpark.com
KOMMENTEK

Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.