Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Műanyag borítású sípálya nyílt Kecskeméten

2010.12.28.

Műanyag borítású sípálya nyílt Kecskeméten December 20-án, esti világítás mellett megkezdte működését Kecskeméten az új, mesterséges borítású sípálya. A megnyitó napján bárki ingyenesen használhatta a pályát, tették is ezt a kisgyermekektől egészen az idősebb korosztályig.
A mesterséges sípálya a Vízmű domb területén a szabadtéri színpad nézőterén lett kialakítva, és január 6-tól március 31-ig működik majd. A pályán gyermek és felnőtt sí- és snowbordoktatásra nyílik lehetőség, függetlenül az időjárási viszonyoktól, ugyanis a mesterséges műanyag burkolat hóhiány esetén is biztosítja a sízés feltételeit.

A lesiklópálya mellett telepítésre kerül egy sífutópálya is, ennek a sportnak az elsajátítására is szakképzett oktatók segítségével lesz lehetőség.

A lesikláson kívül sífutás és nordic walking oktatás is lesz a síiskolában. Utóbbi egyre népszerűbb sport világszerte, mivel könnyen elsajátítható, korhatár nélkül űzhető, mégis a teljes testet átmozgató, a szív és érrendszert kitűnően karbantartó mozgásforma. Ennek oktatása is a síiskolában lesz elérhető.
A sípálya létrehozásának célja, hogy a sízéssel snowboardozással, biztonságos körülmények között, megfelelő szakmai irányítás alatt ismerkedhessenek meg a környéken lakók. Így elkerülhetőek azok a balesetek, melyek a megfelelő sítudás hiánya miatt érik a hazai kezdő sízőket a különböző síterepeken. A kecskeméti pályán képzett síoktatók segítenek abban, hogy a tanítványok biztos alapokat szerezzenek a téli sportokban és későbbiekben tudásukat a havas lejtőkön is alkalmazhassák.

A sípályát építő és üzemeltető cég, a 4seasons Sítechnika, hazánkban a legnagyobb tapasztalatokkal rendelkezik a mesterséges sípályák létesítésében. Budapesten két sípályát alakított ki a legkorszerűbb eszközökkel (Pestszentlőrinc, Pasarét), valamint a tavalyi évben Közép-Európa legnagyobb mesterséges pályáját építette Sátoraljaújhely Magas-hegyen.

Tanfolyamok:
  • sí: kezdő, középhaladó, haladó csoport
  • snowboard: kezdő csoport
  • sífutás: kezdő, középhaladó
  • Nordic walking (sígyaloglás)
Beiratkozás személyesen a helyszínen.

Bővebb információk a síiskola honlapján www.kecskemetisipalya.blog.hu, illetve a 30/575-3262-es telefonszámon.

A Kecskeméti pálya idén kísérleti jelleggel üzemel, megfelelő érdeklődés esetén jövőre nagyobb alapterületen állandó pályát létesít a cég, amely szeptembertől működik majd.
KOMMENTEK
elmo | 2010.12.28. 22:24
lol, ha már nincs hó, csinálunk műanyagot. :D

de azért ötletes...
boardza | 2010.12.29. 00:03
Jó olvasni, hogy van aki pénzt lát a sífutásban is.
dredd | 2010.12.29. 08:54
A Magas-hegyen tényleg jól sikerült a pálya :-)
Stani | 2010.12.29. 19:40
Már azt hittem egy mesterséges hegyen hóágyúrendszert csináltak és létrehozták a Kecskemét Síparkot :)
dreamalu | 2010.12.29. 22:36
Nekem tetszik az ötlet.
Ayumi | 2011.01.26. 10:14
Volt már valaki? Mi a véleménye róla? :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.