Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kevesebb az eladott, több a kölcsönzött léc

2009.02.16. Bata Attila

Kevesebb az eladott, több a kölcsönzött léc Becslések szerint a 2008-as évben körülbelül 3,4 millió pár (alpesi) sílécet értékesítettek az egész világon. Három évvel ezelőtt ez a szám még jóval négymillió felett volt, de azóta eltelt két hóban szegény téli időszak. Úgy tűnik, a síléc bérlése egyre népszerűbb a síelés szerelmesei között.
Idén igencsak van hó az Alpok lejtőin, de ennek ellenére tovább csökken az eladott lécek száma. Ausztria egyik legnagyobb sportszerforgalmazója az Intersport. Szóvivőjük szerint már most világosan látszik, hogy az idén még a tavalyinál is kevesebb lécet tudnak majd eladni. A szezon kezdete óta, tavaly szeptember és idén február eleje között tíz százalékkal kevesebb lécet (és hódeszkát is) értékesítettek az osztrák áruházaikban. Érdekesség, hogy szépen emelkedik a kikölcsönzött lécek száma.

A világon forgalomba került új léceknek körülbelül 25-30 százaléka termel bevételt kölcsönzésen keresztül, ez az arány az Alpok országaiban ennél magasabb, már elérte a 40-50 százalékot, sőt Franciaországban már az ötven százalékot is meghaladta. A nagy francia síterepeken egyre jellemzőbb, hogy a külföldiek repülővel érkeznek, és szívesebben bérelnek felszerelést helyben, minthogy a saját léceikkel bajlódjanak. Az Atomic sportszergyár vezetője szerint öt éven belül hasonló lesz a helyzet Ausztriában és Svájcban is.

Az idei csökkenő eladások még az előző évek siralmas téli szezonjainak az eredménye, vagyis az idei készletet azonnal a tavalyi hómentes szezon után rendelték meg a legnagyobb kereskedők. Az Atomic-nál izgalommal várják a következő szezont, abban reménykednek, hogy az idei remek szezon javít valamit a helyzeten. Május végére már beérkeznek a legnagyobb kereskedők megrendelései a következő szezonra, ekkor már 80 százalékos valószínűséggel meg lehet mondani, hogy mit hozhat a következő tél.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.