Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelős film az Oscar-díjra jelöltek között

2012.11.01. Bata Attila

Síelős film az Oscar-díjra jelöltek között A legjobb idegen nyelvű film kategóriában az idén a svájciak egy olyan filmet jelöltek, amely egy síterepen játszódik. Senki se gondoljon a szokásos freeride-os filmekre! Ez a francia nyelvű film a svájci szegények helyzetét mutatja be egy síterepen tengődő fiú életén keresztül, aki sílécek lopásából tartja el magát és nővérét.
A következő Oscar-díjra Svájc egy síeléshez is közel álló filmmel nevezett be. Ursula Meier filmje egy felkapott és gazdagok által látogatott síterepen játszódik. A két testvér közül a 12 éves Simon minden reggel felmegy a sílifttel a terep tetejére, és ami mozdítható (síléc, deszka, sisak, stb.) azt el is lopja, majd lenn a faluban olcsón elpasszolja. Ebből a bevételből tartja el magát és nővérét, akit a Mission: Impossible 4. részében (Fantom protokoll) is szerepelt Lea Seydoux alakít. Ebben a filmjében a rendező a svájci szegénységgel foglalkozik, szembeállítva az elitsíterep tehetős vendégeivel.

Nővér - nyáron nálunk is bemutatták
Nővér - nyáron nálunk is bemutatták
A film eredeti címe, "L'enfant d'en haut", a magyar változatban Nővér, és nyár óta már a hazai mozikban is látható ez a francia nyelvű, itthon felirattal vetített film. A filmben szerepel az X-Akták egykori Scully nyomozója (Gillian Anderson), akit nem lesz könnyű felismerni, mert lefogyott, és az utóbbi 10 év alatt legalább 20 évet fiatalodott, és még a francia nyelv sem idegen tőle.

A film előzetese (francia hang, angol felirattal)
KOMMENTEK
huligan | 2012.11.01. 11:56
Lehetne magyar verziót is készíteni, azt a címet találtam ki neki, hogy DEVECSER...
Bata Attila | 2012.11.01. 12:15
:)) és átjárnak Eplénybe? :)
Bata Attila | 2012.11.01. 12:18
Egyébként én is gondolkoztam, hogy a magyar verzió milyen lenne.. Mondjuk egy wellness-központ, gyógyfürdő, stb?

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.