Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sereges (Oroszország): leesett az első hó

2014.08.29. Bata Attila

Augusztus vége felé szokás szerint nemcsak a hó kezd el sok helyen szállingózni, hanem a síterepek első idei havazásairól szóló hírek is. Szibéria legismertebb síterepére is megérkezett a havazás, tegnap már 3 cm hó hullott és dekorálta fehérre a csúcsokat, melyek csak ritkán látszódtak ki a ködből.
Sereges.ru
Sereges.ru
Mielőtt az oroszok a Szocsi olimpiára felépítették modern síterepüket, Sereges számított a leismertebb orosz terepnek. Sokan látogatták, főleg Szibériából és a nyugati országrészből, ahonnan már kissé drágább eljutni az Alpokba. A síterepen fejlesztettek is az utóbbi években. Magassága alapján (600-1270 m) nem egy alpesi terep, de a kontinentális hideg miatt ezen a magasságon sincs gond a hóval.

Augusztus 28-án három centi hullott a közeli hegyekben, amely persze semmire sem elég, legfeljebb a nyári hangulatból lassan átválthatunk a téli várakozásba. Tavaly itt 40 cm hó hullott november 8-án és ezzel meg is kezdődött a szezon. A 2012/2013-as szezon végén, áprilisban, pedig 20-25 fokos melegben hétszázan (fiúk, lányok) csúsztak le fürdőruhában egy Guinness rekord kedvéért. (a videó már nem elérhető).
KOMMENTEK
TZoli | 2014.09.01. 15:38
Megnéztem a weben, hogy hol is van ez. Aztán a wikipédiával valahol a Kazah, Mongolia és Kína által határolt háromszögben Az Altaj Arany-hegyei nevezetű Unesco védettség alatt álló, jórészt érintetlen és nagyon csodálatos területre akadtam. Remélem még sokáig így marad.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.