Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Huszonötezer nézőt várnak a semmeringi VK-ra

2010.12.27. Bata Attila

Huszonötezer nézőt várnak a semmeringi VK-ra Kedden és szerdán a magyar határhoz legközelebbi futamához érkezik a női alpesi síelők Világkupa sorozata. A hatalmas eseményre a szervezők körülbelül huszonötezer nézőt várnak a két napon összesen. A semmeringi versenyekre (egy nappali és egy esti) vélhetően sok magyar sírajongó is kilátogat majd.
A semmeringi Hirschenkogel síterepe már teljesen kész az idei két versenyre. Az első versenyt, az óriás-műlesiklást kedden tartják, az első futamot 10:30-kor, a másodikat pedig 13:30-kor, ha az időjárás közbe nem szól. A verseny rajtja 1350 méteren, a cél pedig 1025 méteren található, a 325 méter szintkülönbségű pálya átlagosan 32 százalékos meredekségű.

Az első nap elvileg nem az osztrákokról, de nem is a hírességekről szólna a papírforma alapján, azonban a versenysportban már az idén is bebizonyosodott, hogy könnyen borul a papírforma. Hiába nem remekelnek az osztrák hölgyek ebben a számban az idén, Semmeringen valahogy mindig megtáltosodnak. Annak ellenére, hogy az utolsó három semmeringi óriást az osztrákok nyerték (Zettel kétszer + M. Schield), ebben a számban inkább a németek az esélyesek. Iszonyatosan erős csapatuk van idén a németeknek, akár a dobogó első három fokára is felállhatnak.

Az idén külön kategóriát képviselő és az idei karácsonyt egymás után már hetedszer is együtt ünnepelő Lindsey Vonn és Maria Reisch sem számít a kimondottan esélyesek közé. Ahogy mondani szokták az óriás-műlesiklás Vonn egyetlen lyukas száma, M. Reisch valamivel jobban teljesít ebben a számban, de még neki sem sikerült ebben a számban VK versenyt nyernie. A svájci Lara Gut 2008-ban harmadik lett, idén nem indulhat, mert a svájci szövetség eltiltotta.

Szerdán rendezik az esti szlalom versenyt. Itt a start 1215 méteren található, a cél pedig szintén 1025 méteren. A pálya rövidebb lesz, kisebb szintkülönbséggel (190 méter), de valamivel meredekebb lejtéssel (39%). Az első futamot 15:00-kor a kezdik, a legjobb 30 versenyző második futama 18:00-kor kezdődik.

Itt szinten bárki nyerhet, persze az osztrákok a két kedvencüknek (Zettel és Schield) szorítanak majd. Kathrin Zettel szinte hazai pályán versenyez, hiszen ő a környékről származik, ezért rengetegen fogják majd biztatni. Marlies Schield pedig igazi szlalom-specialistának számít, az előző versenyt is ő nyerte Franciaországban. Számolni kell majd a német Maria Riesch-sel is, aki az utóbbi versenyeit wax problémák miatt elrontotta, de mégis ő nyert utoljára Semmeringen a finn Poutiainen és az amerikai Vonn előtt. Rajtuk kívül még számos versenyző pályázik a dobogóra vagy az első helyre, biztosan izgalmas versenyre van kilátás.

Az esti szlalom két évvel ezelőtt is népszerűbb volt, akkor 13.000 néző látogatott ki, az óriás-műlesiklásra pedig tízezren. A rendezők az idén abban reménykednek, hogy a nézőszám eléri a huszonötezres álomhatárt a két nap alatt, de elmondásuk szerint már 22.000 néző esetén sem lennének csalódottak. Jegyeket még a helyszínen is lehet vásárolni. Az idén újdonságként külön tribünön kapnak helyet az egyes versenyzők fan clubjai (szurkolói csoportjai), akik általában a jó hangulatról gondoskodnak.
KOMMENTEK
jozefmiller | 2010.12.28. 09:54
Nagyom jo hangulatu versenyeket rendeznek évröl-évre az osztrákok Semmeringen, mindenkinek csak ajanlani tudom!!!
( ha mar nagyon helyesen "szlalom"-nak nevezed az egyik versenyszamot akkor legyen a másik "oriás szlalom", hisz ez a borzaszto "műlesiklás" szavunk már rég a kukába valo...)
agica18 | 2010.12.31. 21:15
Ajánlani Én is tudom!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.