Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: elmarad a világkupa futam

2014.12.21. Bata Attila

Újabb világkupa futam esett áldozatául az enyhe időjárásnak. Ezúttal a törlés minket, magyarokat is érint, hiszen az egyik legközelebbi versenyt, Semmering-Hirschenkogelt kellett törölni. Akik mégis szeretnének kiutazni egy közeli világkupa futamra, a zágrábi és karintiai helyszínekben bizakodhatnak.
A héten már korábban dönteni kellett volna a semmeringi futammal kapcsolatban, de a döntés meghozását is folyamatosan tologatták. A legeslegutolsó időpontnak a ma reggel számított és meghozták a sajnálatos döntést, az idén nem rendeznek futamot a semmeringi Varázshegyen.

Hiába a modern hóágyúk, az időjárás nem volt partner. A rendezők hónapok óta készültek a versenyre, rengeteg munkájuk veszett kárba az időjárás miatt. Semmeringen 1995 óta rendeznek világkupa versenyeket, de ez az első alkalom, hogy nem lehet őket megrendezni. A síterep szerint, ha világkupa verseny megrendezésére nem is, de a hobbisíelőknek remélhetőleg elég havat tudnak gyártani a következő napokban, és fogadhatják a síelőket az ünnepek között.

Az első hírek szerint a tiroli síterep Kühtai hajlandó beugrani és megrendezni a december 28-29-i versenyeket.

Az Alpok időjárása idén is sok gondot okoz a szervezőknek. A december elejei hóhelyzet miatt a francia Courchevel és Val d’ Isere síterepeire tervezett versenyeket kellett Svédországba vinni. Az már biztos, hogy a január elsejére tervezett müncheni városi futamot is törölték.

Január 4-én és 6-án a Zágráb melletti hegyen rendeznének egy férfi és egy női szlalom versenyt. Ezeket már tavaly is törölni kellett és idén sem a legjobb a helyzet. Itt is hamarosan döntenek arról, hogy lehet-e versenyeket rendezni. Utána a mezőny a karintiai Bad Kleinkirchheim síterepén versenyezne, ahol szintén nem rózsás a hóhelyzet, de addig még van egy kis ideje a télnek, hogy az igazi arcát mutassa. 
KOMMENTEK
preislergy | 2014.12.21. 22:45
Sajnálatosan, úgy látszik ez már tendencia , egyre kevesebb a hó és egyre ( nem is kicsivel) melegednek a téli hónapok. észre kellene már végre venni hogy ez nem véletlen! Teljesen tönkre vágjuk FÖLDÜNKET.Ébresztő!!!!! nagy hatalmak. pl USA.
Sajnos a pénz és a kapzsiság nagy átok!
F.Marcell | 2014.12.24. 12:58
Teljesen egyetértek az előttem szólóval! Sajnos ez egy hosszú folyamat, aminek lassan de biztosan megisszuk a levét. Egy amerikai emberre jutó energiafelhasználás (fosszilis energia, hulladék, stb. és ezek externális hatásai) = 5 európai emberével, 5 európai emberé pedig = 5 indiai emberével ér fel. Nem mondom, hogy ez pont így törvényszerű, de a számok ezekhez az arányokhoz közelítenek, sajnos. Jó lenne, ha pár év múlva nem egy olyan környezetben kellene műanyagpályákon "síelnünk", amilyet láthatunk nyáron egy kirándulás alkalmával. Amíg minden emberben ki nem alakul ez a fajta -divatosan kifejezve- zöld életszemlélet, addig nem fognak emberek többet fizetni azért (mint pl.:Németországban), hogy olyan elektromos áramot használjanak, ami megújuló energiaforrásokból lett előállítva. Ott van ilyen lehetőség, hogy választhat az ember. Ebből már politikába gyorsan átlehet csúszni, hogy nincs olyan anyagi és gazdasági helyzetben a két ország, hogy én itt összehasonlítsam, tudom..kövezzetek meg nyugodtan. Na egy szó, mint száz legyen HÓ! Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! :)

Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.