Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Schladmingi verseny: 45 ezer nézőt várnak ma estére

2014.01.28. Bata Attila

Ma rendezik meg Ausztria legnépszerűbb szlalom versenyét, a schladmingi Night Race-t. Ahogy a verseny nevéből is látszik, a futamokat este villanyfénynél tartják, a második futamra este kilenc tájékában kerül majd sor. A pálya remek állapotban van, és vélhetően nem lesz gond az időjárással sem.
Abból a szempontból talán jól jártak az osztrákok, hogy a szövetségnek már ki kellett hirdetni az olimpiai indulók listáját, így a mai versenyen nyugodtan síelhetnek, nem kell ész nélkül kockáztatniuk a csapatba kerülésért. A mezőnyben ott lesz öt osztrák ( Benjamin Raich, Mario Matt, Reinfried Herbst, Manfred Pranger és Marcel Hirscher ), akik korábban megnyerték már ezt a versenyt, de közülük Pranger nem került be az utazó csapatba.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az osztrákok 22 alpesi síelőt indíthatnak Szocsiban, ebből tízet a hölgyeknek, tizenkét helyet a férfiaknak adtak. A 12 férfi indulóra 20 indulási jog jut (öt szakágban négy-négy hely), több dolog nem biztos még, hogy ki miben indul, egyedül a szlalom van már kőbe vésve fent említettek számára. Bár változás már nem lesz a csapatban, az osztrák kapitány mégis azt várja a kimaradottaktól, hogy nyugodtan mutassák meg ma este, hogy ott lenne a helyük a csapatban.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az osztrák háziversenybe sokan beleszólhatnak az idén is. Főleg az utóbbi napokban kitűnő formába lendülő francia Pinturault vagy német Neureuther, de a sok jó svéd síelő bármelyike is okozhat meglepetést.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
A mai verseny természetesen nagyszerűnek ígérkezik. A hangulat garantált, a rendezők körülbelül 45 ezer nézőt várnak. A pályának jót tett az utóbbi napok fagyos hidege, tehát minden adott egy jó versenyre.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az első futamot 17:45-kor, a másodikat pedig 20:45-kor rendezik, ezeket az Eurosport vélhetően közvetíti.

Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.