Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: háromból az első nagy dobás következik

2012.01.24. Lipiczky Ágnes

Schladming készül! Jó pár nagy dobásra! Kedden 17.45-től ismét megrendezik a Planai-on a hagyományos Nightrace férfi műlesikló Világkupát. Márciusban a Világkupa-döntő, majd 2013 februárjában a FIS világbajnokság következik. Stájerország mindenkit vár - szlogenjük szerint: szívvel-lélekkel...
Schladming épül-szépül, modernizálódik. Az osztrákok több mint 400 millió eurót fordítanak a térség fejlesztésére, hiszen 2013. február 4. és 17. között a világ legjobb alpesi sízőit várják a FIS világbajnokságra. Az eseményre majd félmillió látogatót várnak, és a televíziós közvetítések is nagy hasznot hozhatnak a térség számára, így fogalmazhatunk úgy is: mindent beleadnak Stájerországban. Új pályaudvar, amelytől 350 méter sugarú körben minden megtalálható, megújult völgyállomás (Planet Planai) és a "stadionexpressz" átalakítása, a látványos Skygate mind egy-egy szelete annak a fejlesztésnek, amely a világbajnokság sikere érdekében zajlik, és amelyből kedden este, a 16. Nightrace viadalon már némi ízelítőt kaphatunk. Nem kis háttérmunka zajlik a Nightrace sikere érdekében, Karl Höflehner és Silvester Gorgl 50 fős csapata több mint egy hete megfeszített tempóban dolgozik a megújult pályán, hogy az épület, a technika és a versenyterület is tökéletes legyen a kedd esti rajtra. A Planait január 15-én lezárták, négy pályagép (ebből kettő hómérő szenzorral ellátott) közel 50 munkaórát dolgozott annak érdekében, hogy a pályán megfelelően elosztott és tömörített legyen a hó, és a hírek szerint a hétfői és keddi hideg időjárás is segíti majd a szervezőket abban, hogy kellően kemény pálya fogadja a sízőket a verseny napján. A Planet Planai, a Skygate és a "stadionexpressz" korszerűsítése mellett még számos érdekességgel találkozhatunk ezen a napon. A szervezők megújították a pálya világítását, amelynek köszönhetően a fényerősség 800 Luxról 1400-ra növekszik. A pálya alatt kétszintes parkolóházat létesítettek, amely a legmodernebb Európában (ez jócskán megkönnyíti a szervezők életét). A Gold Card szektor mellett az idén egy 1500 férőhelyes Blue Card szektort is létesítenek, a TV-sek ezúttal a Planai Parkhausból közvetíthetnek, ahol megtalálhatóak a kommentátor kabinok is. A versenyre több videófalat is elhelyeztek a szervezők, a célban található három új monitor felállításában helikopterek segédkeztek - közel 40 felszállás kellett ahhoz, hogy a helyére kerüljön minden. A verseny eseményeit a helyszínen hat videófalon lehet figyelemmel kísérni, egyetlen Vk-helyszínen sincs ilyen lehetőség. Vagyis – ahogyan az osztrákoktól megszokhattuk már – minden a profizmusról tanúskodik. Már csak Marcel Hirscher vagy Mario Matt nagy diadala tenné totálisan tökéletessé ezt a napot...
KOMMENTEK
hómániás | 2012.01.24. 12:02
A valóságban is ilyen szép! A múlt héten már nagy volt a sürgés-forgás, ma este minden szuper lesz!!! A fények, mint egy fudballpályán! Elképesztő!!!!
Szab | 2012.01.24. 15:25
Farkas Norbi ma siklik élete első VK-futamán az osztrák síparadicsomban, Schladmingban! A versenyt élőben közvetíti a Eurosport2 17:45-től (1. futam), valamint 20:45-től (2. futam), ez utóbbit 22:00-kor ismétli a Eurosport. Norbi a 77 fős mezőny 4. legfiatalabb versenyzője!
kissünöcske | 2012.01.24. 16:33
Nagyon szuper! Mindenképpen megnézem a 2. futamot. Nagyon büszkék lehetünk mindannyian, hihetetlen munka lehet a háttérben. Hajrá Norbi!!
csabor | 2012.01.25. 06:21
Nagyon szép a pálya alján a "Mamutszarv" (én csak így hívom, mert a szép ívű építménynek nem tudom a nevét.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.