Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: hatemeletes parkolóház és új hibridfelvonó

2008.11.30. Stánicz Balázs

Schladming: hatemeletes parkolóház és új hibridfelvonó Planai idei fejlesztésekre szánt költségvetését korántsem nevezhetjük szűkmarkúnak, hiszen 23 millió eurót költöttek idén a különféle újdonságokra; új felvonók, pályaátalakítások és egy hatemeletes parkoloház!
Planai idén nem kevesebb, mint 23 milliót áldoz az újabb fejlesztésekre; lesz új felvonó, parkolóház, újabb hóágyúk, változások a sípályák terén, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

HATEMELETES PARKOLÓHÁZ

A parkolóházat közvetlenül a Planai völgyállomás mellé tervezik és összesen 457 autó számára tud egy időben helyet biztosítani. Az épület összesen hat emeletből fog állni, az emeleteket egymással személyszállító liftek kötik össze. De a szenzáció nem ez, hanem, hogy a pályát közvetlenül a parkolóházból el lehet érni, méghozzá minden egyes emeletéről!

HIBRIDLÁZ HOCHWURZENEN

A schladmingi síhinta másik hegyén, nevezetesen Hochwurzenen egy hibrid felvonót építenek. Vagyis a drótkötélpályán kabinok és ülőszékek egyaránt helyet kapnak. A társaság közleménye szerint három ülőszéket fog követni egy kabin, majd újból három ülőszék következik. Ezzel a felvonó típussal elsősorban a kezdőknek, családosoknak és síiskoláknak szeretnének kedvezni, akik inkább a zárt kabint választanák, mint az ülőszékeket.

Ugyanakkor a kizárólagosan kabinokból álló típusoknál sokak szemében negatívum, hogy minden egyes lesiklás végeztével le kell csatolniuk. Egy ilyen hibridnél ez sem jelent többé problémát. A „trendi” Sunjet névre keresztelt hibrid mellé két új pályát is létrehoznak, természetesen mindegyiken a hóágyúrendszert is kiépítik. Az új pályákat és a Sunjetet úgy helyezték el, hogy azok összeköttetésben legyenek négy, már meglévő sípályával.
    Az idei nyárra szánt 23 milliós fejlesztési költségvetésből azonban még a következő újításokra is jut:
  • Lärchkogelabfahrt átépítése az alsó szakaszán
  • Streicher lejtő átépítése az S kanyar mentén
  • Különféle egyéb pályakorrekciók
  • A dachsteini Schladminger húzófelvonó újjáépítése
  • Új pályagép
  • Új hóágyúk

ÚJ HOTEL PLANAINÁL

A szállások terén is lesz változás, ugyanis a TUI égisze alatt működő Aqi hotellánc egy újabb szállója épül fel, ezúttal közvetlenül a Planai síterep pályái mellett. A háromcsillagos hotelben 10 szoba (összesen 238 ágy), egy étterem, bár és wellness oázis is helyet kap szaunákkal, relaxációs teremmel és tetőterasszal. A hotel elsősorban a párokat és az egyedül utazókat célozza meg ajánlataival.

A hotel és egyben a hotellánc elnevezése az Aqi a spanyol aquí szóból lett létrehozva, ami magyarra lefordítva annyit jelent, hogy itt, helyben, ami minden egyes hotel egyediségét szimbolizálja. A különféle helyszíneken lévő aqi hotelokat ugyanis úgy építik, tervezik, hogy azok visszaadják, hűen tükrözzék az adott hely atmoszféráját. Az aqi szállókat a mostanában egyre divatosabb, letisztult, már-már minimalista formák jellemzik, mind külső, mind a belső megjelenésben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.