Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új kabinos lift épült Saalbach-Hinterglemmben

2010.12.15. Bata Attila

Új kabinos lift épült Saalbach-Hinterglemmben Elképesztő műszaki fejlődést mutat ez a salzburgi síterep az elmúlt évtizedben. Sorra építik a legmodernebb lifteket és cserélik le a régebbi ülőszékeseket vagy húzólifteket. Ennek mi magyarok is örülhetünk, hiszen innen került az eplényi Síarénába az egykor itt üzemelő négyszemélyes ülőlift.
Az elmúlt 10 évben 204 millió eurót költöttek a síterep fejlesztésére, ennek következtében létrejött Ausztria egyik legmodernebb síterepe. Az idei szezon legnagyobb attrakciója, az új, nyolcszemélyes kabinos lift, amely a hinterglemmi részen épül meg.

Kezdők és családosok kedvenc gyakorlóterepe a hinterglemmi részen a 36-40-es számú liftek melletti pályák. Ugyanitt található a funpark (Nightpark) is, valamint a síterep egyik este is üzemelő, kivilágított pályája. Az idei szezonban itt épült meg a nyolcszemélyes, fűthető ülésű, Unterschwarzach-Bahn kabinos lift, amely a park aljától indul és a Westgipfelről érkező piros pályánál lesz a felső állomása.

Erről a piros pályáról eddig is le lehetett térni jobbra egy síúton, ez a kék jelölésű pálya kicsit átalakul, mellette pedig épül egy rövid piros szakasz, amely szintén a park aljába vezet. Mindkét pályarész esti világítást kap, így tehát a kabinos lift alatt teljes hosszában lehet majd esténként síelni.

Az új lift a hasonló nevű egykori Unterschwarz csákányos helyén épül meg, csak egy kissé hosszabb útvonalon. Az új kabinos alsó állomása 1059 méteren található, a felső részen pedig 1373 méteren lehet majd kiszállni belőle. Ahogy a térképen is látható, nem egy hosszú liftről van szó (1041 méter). Annál fontosabb a lift kényelme és kapacitása, az óránkénti 2800 fős kapacitás valószínűleg gond nélkül megoldja a környék igényeit. Az új kabinos körülbelül 8 millió euróba került.

Az új Nightpark az új lift aljában
Az új lift melletti Nightpark is megújul, kibővül új elemekkel. Újdonság, hogy a gyermekek szombatonként kedvezményesen síelhetnek az egész síterepen, a 14 éven aluliak részére csak 10 euróba kerül a szombati napijegy. Rohamtempóban növekszik a hóágyúk száma is, az idei szezontól már a 200 kilométernyi pályarendszer 90 százaléka hóágyúzható lesz!

A lift már az előző hétvégén közlekedett, de hivatalos átadására a december 17-19-i hétvégén kerül sor, egyidőben a régi sztárok koncertjével. A hétvégén ismét láthatjuk a nyolcvanas évek sztárjait, többek között Nena, Kim Wilde és David Hasselhoff lép színpadra a síterepen.
KOMMENTEK
afuchs007 | 2010.12.15. 10:20
Januárban kipróbáljuk!
Rambo | 2010.12.15. 19:48
Márciusban mi is...
strocker | 2010.12.16. 07:19
Helló afuchs007! Ismerős a neved(-:
Ebben a kabinosban (is) Fliegerlied éneklés lesz!
afuchs007 | 2010.12.16. 11:45
helló strocker, nekem is a magáé!

Lesz ott minden :)

Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.