Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén már üzemel az új kabinos lift Reiteralmon

2010.12.03. Bata Attila

Hétvégén már üzemel az új kabinos lift Reiteralmon Reiteralm a Ski amadé rendszer egyik kedvelt síterepe. A schladmingi négy hegy egyike szívesen indítja be a hóágyúit az első mínuszoknál, bár november elején még csak a versenyzők síelhettek itt. A tavalyihoz hasonlóan az idén is régi húzóliftet cserélnek le egy modern kabinos liftre.
Elkészült, megépült és az utolsó hivatalos engedélyeket is megkapta a felvonó november közepén. Bár a várt november közepére tervezett szezonnyitás elmaradt, így az első menetekre is várni kellett, de már nem sokat. Az előttünk álló hétvégén az összes lift üzemelni fog Reiteralmon, így az új kabinos is. Korábban biztosra mentek, így a zajos-bulis ünnepséget a december 11-én tartják, addigra már az új lift is jó sok meneten lesz túl.

Az új kabinos a közeli völgy után elnevezve, a Preunegg-Jet névre hallgat és a síterep Hochwurzen-hez közeli oldalán épült egy régi csákányos helyett. A kabinos völgyállomásánál parkoló is található, innen kényelmesen be lehet csatlakozni a felsőbb részekhez. Az alsó állomás 1038 méteren található, amelynek épületében számos szolgáltatást, köztük sídepót is találunk. A nap végén nem kell hazacipelni a léceket, csak betesszük a megőrzőbe.

Az új kabinos építése

Az új lift kabinjaiban egyszerre nyolcan utazhatnak, a majdnem 2300 méter hosszú utat hat és fél perc alatt teszi meg. Az 1744 méteren található hegyállomásig több mint 700 méter szintkülönbséget utazhatunk. A hetven darab kabinnak köszönhetően óránkét akár 2400 utast is szállíthat az új felvonó a közvetlenül a végállomás mellett induló Sepp´n Jet, négyüléses felvonóhoz.

Az új lift mellett nagyobb helyen lehet majd síelni is. Ha az új kabinos fűtött bőrülésein ülve kitekintünk, akkor láthatjuk, hogy a helyiek kissé megtizedelték az erdőt, új pályarészeket alakítottak ki, így a felső részen 20 százalékkal megnőtt a besíelhető terület mérete. Meghosszabbították és kiszélesítették a Holzer pályát, valamint teljesen új pályát építettek a Sepp´n Jet felvonó és az új kabinos alja között, ezt a pályát a térképen 25-ös számmal jelölik. Természetesen az új részek sem maradhatnak hóágyú nélkül, így ezeket is gyorsan be lehet havazni, ha a helyzet úgy kívánja.

A három nagy idei fejlesztés, az új lift, pályaátalakítás és hóágyúk összesen 13 millió euróba került a síterepnek.

A december 4-i hétvégén tehát már az összes lift üzemel, az összes felső pálya nyitva lesz, de két pályán már le lehet csúszni a völgy aljába is. Szombattól már működik az összeköttetés Hochwurzen és Planai irányában is, ahol akkortól már szintén a völgyállomásig lehet csúszni.
KOMMENTEK

Szállástippek
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.