Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Presena/Tonale: már épül az új kabinos a gleccserre

2014.09.08. Bata Attila

A nyáron megkezdődött egy új, nyolcszemélyes kabinos lift építkezésének előkészítése az olasz Presena-gleccseren. Az építkezés két részletben zajlik, és majd csak a következő szezon elejére fog elkészülni. Az építkezés befejezése után a gleccser mindenki számára elérhetővé válik télen-nyáron.
Több éves tervezés után tavaly kapták meg az engedélyeket egy új, kabinos lift építésére. Jelenleg a 28-as számú ülőlifttel, majd két csákányossal lehet feljutni a Passo Paradiso részről a gleccser tetejére. Az új lift nyomvonala ezeket a lifteket váltja ki a jövőben.

Júliusban megkezdődtek a munkálatok
Az építkezés két szakaszban történik. Az első szakasz idén júliusban kezdődött és ősz közepéig, a várható rossz időjárás megérkezéséig tart majd. Az idén a földmunkákat végzik el, az új lift völgyállomását építik ki, valamint a tartóoszlopok nagy részét helyezik be a földbe.

Az új liftet az olasz Leitner cég építi. Az alsó állomása 2587 méteren, a középső állomás 2724, a hegyállomás pedig 2988 méter magasan épül majd meg. A 2100 méter hosszú kabinos megépítésének teljes költsége 15 millió euró. Ezzel a lifttel már télen-nyáron el lehet érni a gleccser felső részét, ez eddig csak a téli időszakban volt lehetséges a húzóliftekkel.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2015 őszén lehet először az új liftet használni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.