Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pra Loup új liftet kap az ötvenedik szülestésnapra

2010.12.14. Bata Attila

Pra Loup új liftet kap az ötvenedik szülestésnapra Az idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a magyarok körében is látogatott dél-francia síterep, Pra Loup. A születésnapra a síterep egy új, hatszemélyes sílifttel lepi meg saját magát. Ugyan az ajándék árcéduláját nem illik firtatni, de ez a beruházás 8,3 millió euróba kerül a síterepnek.
Ötven évvel ezelőtt kezdődött az élet Pra Loup síterepén, igaz akkor még csak 13 húzólifttel és két ülőszékessel. Mára már komoly fejlődésen ment át a síterep, a szomszédos Val d'Allos-szal való összeköttetésnek is köszönhetően ma már ötven lift és 180 km hosszú pályarendszer várja a síelőket.

Az ötvenedik évfordulóra egy újabb lifttel bővül a síterep. Egy új, hatszemélyes lift köti majd össze a Clos du Serre és a Crête de Péguéiou részeket. Az új lift miatt jó néhány régi liftet lehet nyugdíjba küldeni, így négy egykori húzólift (Les Clots, Pégéiou, Le Bétoul, és a Le Fau) tűnik el a hegyoldalból. A középső és felső részeken a régi liftek tartóoszlopait is teljesen elbontják, amely azt jelenti, hogy helyükön hatalmas új síelhető területek nyílnak majd meg a síelők örömére.

Tartóoszlopok az új lifthez is kellenek majd, pontosan 21 darab. Azért ilyen sok, mert elég hosszú utat, majdnem két és fél kilométert kell megtennie az új hatszemélyesnek. Az út hosszához képest a nyolcperces menetidő elfogadhatónak tűnik, a kapacitással sem lesznek komolyabb gondok, hiszen beállítástól függően, óránként 2500 utas használhatja az új liftet az idén. Jövőre még többen, hiszen az idén még csak 108 ülőszéket akasztanak rá, de jövőre már 128-at, így a kapacitása is 3000 fő/órára növekszik 2011 telétől.

Az ötvenedik évfordulóra elkészülő liftet a francia POMAGALSKI cég építette, amely 8,3 millió euróba került. A szezon december 11-én kezdődött el, és a tervek szerint egészen április 25-ig tart. Nem árt megjegyezni, hogy tavaly annyi hó esett a környéken, hogy még tavasszal is nagyszerű hóban lehetett síelni, ahogy ez az alábbi videón is látható.
KOMMENTEK
geri1047 | 2010.12.18. 13:53
Na majd most márciusba én is körülnézek ott :D
alligator3 | 2011.01.10. 14:27
Én meg februárban fogom megcsodálni az új felvonót....már nagyon várom :-D

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.