Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pitztal: végre megnyitották a lezárt pályát!

2019.02.21. 2019.02.27. Bata Attila | frissítve: 2019.02.27.

Múlt héten összeültek a hatóságok és a síterep képviselői, és a konstruktív légkörben lezajlott beszélgetés után megegyeztek abban, hogy hamarosan újranyitják a gleccseren korábban lezárt pályát.

Frissítés!!!

Február 26-án 12 órakor bekövetkezett a "csoda", és ismét lehet síelni a cikkben említett pályán, és a korábban lezárt pályához kapcsolódó pályákon.

A történet még nyáron kezdődött. A síterep "kissé" átalakította a képen látható sípályát, amely egy hegy gerincén fut végig. Az átalakítás célja az volt, hogy kicsit kiszélesítsék a szűk és rövid pályaszakaszt. A legnagyobb gondot az jelentette, hogy mindezt az illetékes hatóságok engedélye nélkül, egy fokozottan környezetvédelmi területen.

A hatóság októberben megtiltotta a síelést ezen a részen, amíg nem tisztázzák az ügyet. Múlt héten négyórás megbeszélés után megállapodtak a felek, hogy a síterep részben visszaállítja a korábbi állapotokat. A teljes visszaállítás, korábbi környezetvédői vélemények szerint már nem lehetséges, olyan károkat okozott az átalakítás. Az ORF szerint, legjobb esetben, akár már jövő héten használható lesz a pálya.

A Brunnenkogel pálya lezárása különösen a gleccserszezon elején okozott károkat a síterep és a helyi szállásadók forgalmának. Mivel csak ezen a pályán keresztül lehetett megközelíteni több pályát is, így a többi pálya elérhetetlenné vált. Októberben és novemberben, amikor még csak a felső pályák voltak alkalmasak a síelésre, ez jelentősen csökkentette a síterep vonzerejét, egymás után mondták le a szállásaikat a vendéget. A síterep kénytelen volt kedvezményt adni a bérletek árából. Becslések szerint októbertől decemberig, a síterep 10-15 %-os veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, igaz ebben az enyhe októberi időjárás is közrejátszott. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.