Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Petzen: évente félmillió eurós támogatás a síterepnek

2010.01.28. Bata Attila

Petzen: évente félmillió eurós támogatás a síterepnek Petzen Karintia déli részén, közel a szlovén határhoz fekszik. Mondhatjuk, hogy a magyar síelők számára az egyik utazási irodánk tette fel a térképre miután az idei szezontól szállodát üzemeltetnek a síterep mellett. Mostantól Karintia is komoly pénzekkel támogatja a síterepet a következő években.
A síterepre igazából az idén tért vissza az élet miután sok huzavona után végre rendeződött a közvetlenül a síterep mellett található egykori Petzenkönig szálloda sorsa. Egy magyar utazási iroda ismét beindította a helyi turisztikai életet nagyban meghatározó szálláshelyet. Mondhatni, hogy az Ausztriában Pinguin néven terjeszkedő vállalkozás ismét visszarakta a települést a síelés térképére. Ez volt az első lépés, amelyet a héten egy újabb bejelentés követett Karintia tartomány döntéshozóitól, amelynek értelmében a síterep jelentős anyagi támogatásban részesül a következő években.

Ökölvívó nyelven szólva egyhangú szavazással ítélték oda az évi 950.000 eurós támogatást a síterepnek, amelyet a tervek szerint 2014-ig minden évben folyósítanak. A majdnem egy milliós összeg a maximumot jelenti, ennyit csak szükség esetén kap a síterep, ha úgy alakulna a pénzügyi helyzet, de évi 400-500 ezer euró (kb. 110-136 millió forint) közötti összegre mindenképpen számíthatnak.

Karintia indoklásában hangsúlyozta, hogy a tartomány milliós nagyságrendű támogatással segíti a tartomány többi síterepeit is (Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, vagy Katschberg), a dél-karintiai síterep támogatásával a régió ismertségéhez és fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.