Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztriai hóhelyzet: újabb síterepek nyitnak

2009.11.24. Stánicz Balázs

Ausztriai hóhelyzet: újabb síterepek nyitnak Enyhe november ide vagy oda egyes nyitva tartó osztrák terepek újabb sípályákat és felvonókat nyitnak meg a hétvégétől.
Talán kevesen tudják, hogy a hétvégén újra lehetett síelni a tiroli Kitzbühel és Hochfügen síterepeken. Kitzbühelen a hóbiztosságáról híres Resterkogelen üzemelt egy négyüléses felvonó és a hozzátartozó lejtő. Hochfügenen szintén egy négyüléses szolgálta ki a vendégeket, itt azonban valamivel több sípályán lehetett síelni, hivatalos adatok szerint egészen pontosan 9 kilométernyi lejtőn húzhatták az ide érkező vendégek az íveket. Mindkét tiroli síparadicsomban már az októberi havazások után elkezdődött a síélet, aztán november elején egy kis kényszer szünet következett, majd újra elindultak, igaz egyenlőre csak hétvégenként.

Sokáig az Ötz völgyben elhelyezkedő Obergurgl-Hochgurgl számított az első olyan síterepnek Ausztriában, ami a gleccserek után elsőként kezdte meg a szezont. Idén sokan – többek közt a schladmingi síhegyek és Turracher Höhe is – lekörözte, hiszen a november közepi nyitány nem volt elég az első helyre. Ami szembetűnő, hogy az előző évekhez képest sokkal több pálya és felvonó üzemel, úgy is fogalmazhatnánk, hogy a síparadicsom nagy részén már lehet síelni.
A gleccsereken és a magasabb síterepeken továbbra is jó a hóhelyzet
A gleccsereken és a magasabb síterepeken továbbra is jó a hóhelyzet
Továbbra is kielégítő a hóhelyzet az immáron lassan másfél hónapja üzemelő Planaion, Hauser Kaiblingon és Reiteralmon. Bár mindegyik síterep 2000 méter alatt fekszik, Ausztria legmodernebb hóágyúrendszere és az északi fekvés lehetővé teszi a síelést, mindezt valóban időjárástól függetlenül.

November 19-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt Salzburg egyik leghóbiztosabb síparadicsoma, Obertauern. Kiváló, biztos alappal rendelkező lejtőkön lehet síelni; jelenleg hat felvonó üzemel, azonban a hétvégére újabb lifteket és lejtőket vehetnek birtokba a síelők. Feltehetően nyitva lesz a Gamsleiten 1, a Zehnerkar kabinosa és az Edelweissbahn négyüléses.

Egy héttel később, azaz most pénteken Ischgl és felébred nyári álmából, és csaknem az összes felvonó üzemelni fog, a sokak szerint Ausztria legjobb (de mindenképpen egyik legnagyobb) sígalaxisában.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a karintiai Heligenblut is elkezdte az idei szezont. Három kabinos és két húzólift üzemel hétvégenként, a most következő hétvégétől valószínűleg már hétköznap is lehet csúszni a Großglockner árnyékában fekvő, festői szépségű síközpontban. Friss hír, hogy Flachau november 27.-től megkezdi a szezont a felsőbb sípályákon.
KOMMENTEK

Szállástippek
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.