Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertilliach (Kelet-Tirol): új kabinos liftet adtak át

2014.12.21. Bata Attila

A kelet-tiroli Obertilliach település a télen két fontos dologról lesz ismert. Egyrészt, januártól itt forgatják a következő James Bond film ausztriai jeleneteinek a nagy részét, másrészt a síterepen szombaton átadtak egy tízszemélyes kabinos liftet, amellyel akár majd Bond is utazhatna.
A településhez tartozó síterepen, Golzentipp-en, a hatvanas évek elején indult be az élet. A hetvenes években megépítették a síterep első ülőliftjét, amelyet az idei szezonban már egy modern kabinos vált fel. A régi kétszemélyes ülőliftnek még 15 perc kellett, hogy felvigyen 1430 méterről a 2095 méteren található hegyállomáshoz, az utódjának már csak öt perc.

Kép: Osttirol heute/ M.Lugger
Kép: Osttirol heute/ M.Lugger
Az új liftet 10 fős kabinokkal szerelték fel. A 20 darab kabint egy 1800 méter hosszú drótkötélre fűzték fel. Az új lift óránként 1100 utast tud szállítani. Ez nem egy „hatalmas” kapacitás, de további kabinok üzembe állításával akár 1500 fő/órára is bővíthető. Az biztos, hogy a régihez képest már a mostani állapot is hatalmas előrelépés. Az új lift megépítése 6,5 millió euróba került. Az új liftet tegnap adták át, és ezen a napon mindenki ingyen síelhetett.

A síterepen jövőre sem állnak le a fejlesztésekkel. A tervekben egy 7,5 kilométer hosszú szánkópálya és egy tíz kilométer hosszú sífutópálya megépítése szerepel.  
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.