Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern: nyitás közlekedési szigorításokkal

2009.11.28. Bata Attila

Obertauern: nyitás közlekedési szigorításokkal Múlt héten kinyitott a salzburgi síterep, amely a galériánkban látható képek szerint is csodálatosan sikerült. A nyitással egyidőben szigorúbb intézkedéseket, pl. sebességkorlátozások, parkolást tiltó táblák vezettek be az autósokkal szemben. Jövőre elkészülhet egy mélygarázs 300 parkolóhellyel.
A helyiek egyrészt örülnek annak, hogy csütörtökön a várakozásoknak megfelelően megnyitott a síterep, jönnek a síelők és költik a pénzt a környéken. Egyedül a környékre érkező rengeteg autó nyugtalanítja őket. Ezért a mostani szezonkezdet előtt egy héttel kiraktak néhány táblát, amelyeket nem árt majd figyelembe venni, ha nem akarunk a pénztárcánk mélyére nyúlni.

Untertauern önkormányzata két héttel ezelőtt három utcában is (Ringstraße, Seekarstraße és Panoramastraße) bevezette a 30 km/órás sebességkorlátozást, ezen felül szigorodtak a megállás és parkolás körülményei is. Egyre több tiltó tábla került ki a település utcáira. Ezek az intézkedések a nyári szezonban is érvényben maradnak. A helyi polgármester szerint ezekre az intézkedésekre szükség volt az átmenő forgalom, valamint a hó eltakarításának biztosítása érdekében. Jó hír, hogy a hágó másik oldalán, Tweng polgármestere közölte, hogy nem terveznek hasonló intézkedéseket.

Untertauern polgármestere azt is bejelentette, hogy a falu egy 3000 négyzetméteres területen mélygarázst szeretne jövőre építeni a parkolási gondok enyhítésére. Ha minden jó megy, a parkoló 2010-re elkészül és akkor Untertauern központja autómentes övezetté válhat.

Érdekesség, hogy nem érdemes az ismerős utcaneveket keresni a környék településein, hiszen Untertauernben számos utca nevét megváltoztatták, ahogy mondják a tájékozódást megkönnyítően logikusabb neveket kapott néhány helyi utca. Ezt szeptember végén vezették be, hasonló lépésre készülnek Twengben is, igaz itt csak jövő év elején változnak meg az utcanevek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Freja apartmanok
Modern, 2-3 hálószobás, 4-7 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.