Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern: Hibridfelvonó és hatüléses az idei szezontól

2012.12.03. Stánicz Balázs

Obertauern: Hibridfelvonó és hatüléses az idei szezontól Igencsak belehúzott Salzburg egyik leghóbiztosabb síparadicsoma, ugyanis két új felvonóval rukkolnak elő az idei szezontól. Egy hibrid felvonó váltja a korábbi négyüléses Grünwaldot és egy hatüléses a négyszékes Hochalmbahnt. Új hóágyúk is beszerzésre kerültek
A négyüléses Grünwald voltaképpen ez első felvonó volt mindig is a hágónál (ha nem számítjuk a lejjebb lévő két liftet a funparknál), amennyiben Radstadt-Untertauern irányából közelítettük meg a terepet.

A Grünwald négyülésese megtette a kilométereket, amiket meg kellett tennie, elérkezett az idő a leszerelésére. Helyette egy ultramodern hibridfelvonót álmodtak az obertauerniek. Mi is az a hibridfelvonó? Ezen a felvonótípusnál ugyanazon kötélpályán egymást váltják a kabinos és az ülőszékek. Ennek meg van az a hatalmas nagy előnye, hogy a gyerekcsoportokat így sokkal könnyebb „menedzselni” a síiskoláknak és az ide érkező iskolai csoportoknak, azaz a gyermekek szállítása egyszerűbb és mindenekelőtt biztonságosabb.
Kékkel az új liftek
Kékkel az új liftek
S ne feledkezzünk el az időjárásról sem, hiszen ha mindig napsütés és nulla fok körüli hőmérsékletek jellemeznék Obertauernt, akkor feltehetően nem büszkélkedhetne a hóbiztos címmel. A kabinok 10 fősek lesznek, míg az ülőszékeket nyolc főre tervezték.

Amint felérünk a kabinnal szembetaláljuk magunkat az idei szezon másik újdonságával, nevezetesen a hatüléses Hochalmbahn-nal. Eddig egy négyszékes üzemelt, őt most nyugdíjba küldik és egy kényelmes, lehajtható plexivel ellátott hatüléses lép a helyébe.

Szintén idei hír, hogy 18 darab Sufag márkájú hóágyút sikerült beszerezni, amik a Plattenkar környékén kerülnek felállításra.
Az új Hochalmbahn
Az új Hochalmbahn
Zajlik az élet Untertauernben is, a település egy 3000 négyzetméteres területet vett meg, hogy ott a jövőben egy mélygarázst hozzon létre. A tervek szerint autómentes övezetté szeretnék tenni (legalábbis részben) az obertauerni hágót, már a próbafúrások is megkezdődtek a kiszemelt helyszínen.

A mélygarázs egy amolyan előőrs lehet a már évek óta folytonosan szóba kerülő Obertauern-Zauchensee síterep összeköttetésben, ami egyelőre még várat magára. Nem csak a hatóságokkal, a zöldekkel és a telektulajdonosokkal kell csatákat vívni, hanem az obertauerni felvonókat birtokló családoknak is egyezségre kell jutniuk, ami helyi információk szerint nem lesz egyszerű. Mindez azonban még a jövő zenéje.

Bár nem technikai újítás, de mégis érdemes szót ejteni arról, hogy az idei szezontól a másfél napos és annál hosszabb időre érvényes obertauerni síbérletekkel ráfizetés nélkül használhatjuk a szomszédos (15 km) Grosseck-Speireck liftjeit. A két síterep közt síbusz is fog közlekedni, melyet ingyenesen vehetünk igénybe.
KOMMENTEK
Tywee | 2012.12.03. 15:50
A Hochalmbahnra már nagyon ráfért a csere. Nagyon pozitív, hogy két új liftet is csináltak idénre!

Szállástippek
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.