Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan nyit a mátraszentistváni Sípark!

2011.12.14. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

Hamarosan nyit a mátraszentistváni Sípark! Egyelőre még a kopár hegyoldalak és késő őszi hangulat fogad minket a Síparkban, de a hétvégétől minden a helyére kerül és az igazi tél várja majd a Síparkba érkezőket! Az előrejelzések szerint, a tél havazással érkezik és amint a hőmérő higanyszála -3 °C fok alá süllyed azonnal beindítják a hóágyúrendszert!
A hóágyúk beindítását követően reményeink szerint várhatóan pár nap alatt elkészül a Sípark felső része. A két ünnep között pedig előre láthatólag már a behavazott hosszú pályákkal együtt használhatjuk a teljes Síparkot!
A SnowForecast.com előrejelzése

Addig is ne feledjétek! Rengeteg újdonság vár idén is a Síparkban!
  • Új esti sípályával bővült az esti sízés, így az országban a legtöbb, a legnagyobb és a legprofibban megvilágított esti sípályák garantálják majd a kihagyhatatlan esti síélményt!
  • Új sípályával bővült a Sípark: egy olyan egyedülálló sípályát hoztunk létre ahol gyönyörű panoráma mellett, szerpentin vonalvezetésben csúszhatnak a síelők, professzionális védőhálók és parabolika kanyarok között
  • Szerelmesek Síútja: egy különálló síutat jelöltünk ki a Síparkba érkező párok részére, ahol a mende-mondák szerint, ha a szerelmesek áthaladnak rajta, az összetartozásuk örökké válik
  • Kibővített, kivilágított parkolók: 100 autó hellyel bővítettük a sípálya és a kassza melletti nagy parkolókat, plusz az egész új és vastag zúzottköves borítást kapott. A vendégeink visszajelzései után, a parkolóknál is plusz világításokat helyeztünk el, hogy sötétedés után is kényelmesen lehessen az autóba bepakolni
  • Új Hósport pálya: a meglévő Hócsúszdaparkban az idei szezontól már nem csak a hófánkokkal lehet majd csúszkálni, hiszen olyan újdonságok várják majd a Síparkba látogatókat, mint pl. a Skibike
  • Modernizált fizetési rendszer: A Síparkban az idei szezontól a bankkártyás fizetésre is lehetőség lesz, sőt a legmodernebb bankkártyákkal a PAYPASS kártyákkal is lehet majd fizetni!
Reméljük az előrejelzések nem tévednek és hamarosan kiváló hóval, még több sípályával és sok-sok meglepetéssel várhatjuk a sízés szerelmeseit a Síparkban!

A várható nyitás időpontjáról a hóágyúzás előrehaladtával tudunk majd pontosabb információt adni! Bízva egy gyönyörű és hóban gazdag évben, várjuk a síszezon kezdését Mátraszentistvánon!
KOMMENTEK
stelvio | 2011.12.15. 23:21
Elég optimista az előrejelzés. Mivel egyelőre a modellek még nem tudták eldönteni, hogy 20-a után anticiklonos vagy zonális formát öltsön a Kárpát-medencében az időjárás, így viszonylag keveset lehet mondani a várható helyzetről.
Ami azonban biztató, a Mátrában 17-től a hónap végéig legfeljebb átmenetileg megy majd pozitív tartományba a hőmérséklet, azaz csapadékhiány esetén nyugodtan hóágyúzható lesz a pálya, míg zonális irányítás esetén - a Mátra sajátosságai miatt - akár jelentős 10 centit is meghaladó havazások is előfordulhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.