Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem lesz lengyel-szlovák téli olimpia 2022-ben

2014.05.26. Bata Attila

A hétvégi népszavazáson a krakkói lakosok leszavazták, hogy a város 2022-ben téli olimpiát rendezzen. A népszavazás döntése kötelező érvényű a városvezetés részére, így a lengyelek visszalépnek a pályázattól. Ezzel az is eldőlt, hogy a tervezett társrendező, Szlovákia is olimpia nélkül marad.
A hétvégén a krakkói önkormányzat kihasználta, hogy a városlakóknak az uniós szavazás miatt amúgy is az urnákhoz kellett járulniuk, a krakkóiaknak egyéb, a várossal kapcsolatos fontos kérdésekben is kikérték a véleményét. Többek közt abban is, hogy pályázzanak-e a 2022-es téli olimpia megrendezésére.

Ahogy a Gazeta Kraków írja, a krakkóiak 35,96%-a véleményt nyilvánított, és közel 70%-uk (69,72%) nemmel szavazott az olimpia kérdésében. A szavazás 30% feletti részvétel esetén érvényes, és kötelező érvényű a város számára. Ezek után nem is volt kérdéses, hogy a város ma bejelentette, hogy visszalép a 2022-es olimpia pályázatától.

Ez a kép már nem aktuális...
Ez a kép már nem aktuális...
Ez az olimpia lassan már a népszavazások olimpiája lesz. Először a svájciak utasították el népszavazáson a jelentkezést, majd később a müncheni polgárok mondtak nemet a pályázatra. Tavaly szeptemberben Osló (Norvégia) szűken, kb. 30 ezer több igen szavazattal, 55%-45%-os arányban szavazott a rendezés mellett. Nem sokkal a jelentkezés végső határideje előtt a svédek érezték úgy, hogy nem kérnek a magas költségekkel járó rendezésből.

Mivel Lengyelországban nem lehetett volna megrendezni az alpesi versenyeket, ezért ezekre Szlovákiában, az Alacsony-Tátrában, Chopokon került volna sor. A látványos akrobatikai és parallel versenyeket a Magas-Tátra mellett tervezték megrendezni. A lengyelek visszalépésével értelemszerűen a szlovák rendezésből sem lesz semmi.

Mostantól már csak négy város, Almati (Kazahsztán), Peking (Kína), Lviv (Ukrajna) és Osló (Norvégia) maradt versenyben. A végleges döntést a rendezés jogáról 2015. július 31-én Kuala Lumpurban hozza majd meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.