Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan nyit a Nagyvillám sípálya Visegrádon

2011.12.22. Gutbrod Rezső

A felvonók és a hóágyúk startra készen várják a bevetést, a büfé, melegedő és a kölcsönző feltöltés alatt van, hamarosan mindenki megtapasztalhatja azt a finom fahéjas illatot, ami körüllengi ilyenkor a méltán híres teraszunkat. Még Karácsony előtt szeretnék megnyitni annyi pályát, amit lehet.
A Nagyvillám új sítérképe
A Nagyvillám új sítérképe
Talán már sokan észrevettétek, hogy változott a pályatérképünk. Jelentős változások indultak el a pálya és felvonófejlesztés tekintetében. Ugyan még erre a szezonra nem tudunk minden tervezett fejlesztésünkre pontot tenni, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy már idén is minél több kedvező változást lehessen észrevenni az elmúlt szezonhoz képest.
Terveink szerint egy igazán korszerű, és kényelmes Doppelmayer tányéros liftre (első lesz Mo-on) cseréljük le az eddig a snowparkot kiszolgáló liftünket. Ez a lift kétszer olyan hosszú lesz, mint az eddigi tolókaros felvonó, és egy új, eddig csak természetes hónál besízhető pálya alakul ki, ami a leghosszabb lesz az eddig hóágyúzottak között (az új térképen 3/A és 3/B). A snowparkot eddig kiszolgáló tolókaros lift az eddigi szánkópályán kerül felállításra, így a két egymáshoz kapcsolódó felvonó használatával besízhető lesz a teljes 3-as pályánk. Reményeink szerint ezzel jelentősen csökken az 1/A pályánk esetenkénti zsúfoltsága is. Korábbi terveinknek megfelelően ezen a szakaszon is kiépültek már a hóágyús állások és természetesen, a már méltán híres, pályavilágításunk is.

A szánkósoknak egy kicsit keskenyebb hely áll így rendelkezésre, de a szánkópálya hossza változatlanul megmarad. Szerencsére az eddig használt szakasz elég széles egy sípálya és egy szánkópálya üzemeltetéséhez is, egyébként korábbi pályatérképünkön is így volt ez már jelezve. A szánkósoknak az mindenképpen előny lesz, hogy az új lámpák a szánkópályát is jobban bevilágítják, mint eddig.

Újdonságok

  • A 2/A pályán eltávolítottuk az oktatást jelentősen akadályozó ugratót (mely egy igen nagy betontömböt rejtett eddig), ezzel jelentősen javult a pálya használata.

  • A baby pályánk egy kis indító dombot kapott, mellyel szintén javult az első lépések oktatásának lehetősége.

  • A snowtubing pályánk kanyarjainak biztonságát tovább növeltük és a hozzá kapcsolódó felvonó kiszálló helyét is átalakítottuk, így már jobban lehet majd a sízőknek és boardosoknak is csúcsidőben használni.

  • A dupla tolókaros felvonónk eddig kicsit zajos liftje új és erősebb hatóművet kapott, természetesen korszerű frekvenciaváltós indítással.
  • Kölcsönzőnkben várhatóan új Blizzard felnőtt lécek is bérelhetők lesznek a már megszokott Nordica lécek mellett.

  • A WC blokkban a kért meleg vizet ugyan nem tudtuk biztosítani, de újdonságként kézszárítóval lehet majd a hideg vízben áztatott kezünket felmelegíteni.

  • Egy eddig nem üzemelt aszfaltos parkoló részt is felújítottunk (kis hátránya hogy lejtős) és az eddigieknél nagyobb gondot fogunk fordítani a szerpentin utunk síkosság mentesítésére is, előre betárazott apró szemű zúzalékkal.

  • Jegyáraink - a kedvezőtlen változások ellenére - sem fognak változni, sőt meglepetés kedvezményekkel fogjuk várni elsősorban az esténként hozzánk látogatókat.
Remélem jó téli szezon áll előttünk, és minél több látogató részvételével és hozzájárulásával folytatni tudjuk további terveink megvalósítását. Mindenkinek jó Karácsonyi készülődést, és reméljük mielőbb tudunk találkozni a behavazott lejtőkön.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.