Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Moszkvában is lesz városi Világkupa-futam!

2011.09.21. Lipiczky Ágnes

München bevált, így bővülhet a "létszám"! Hogy miről van szó? Nos az elmúlt szezonban megrendezett nagysikerű müncheni Világkupa-futam után újabb "city event"-re van kilátás: 2012-ben a január elsejei müncheni viadal után február 21-én Moszkva is Vk-futamnak ad otthont.
A Luzsnyiki Stadion Moszkvában | Fotó: freepik
Az orosz főváros nem mellesleg már rutinos rendező, hiszen 2009 januárjában, majd novemberében is rendezett már egy promóciós parallel versenyt, amely a Bajnokok Kupája elnevezést kapta. Mindkét versenyre masszív állványzatú rámpát építettek, amelyen a világ legjobb sízői álltak rajthoz. A jövő évi viadalt a fejlődő Luzsnyiki Olimpiai Komplexumban tartják majd.

"A városi Világkupa-futam jó előjátéka lesz majd a 2014-es Szocsiban megrendezésre kerülő téli olimpiának. Nem mellesleg Szocsiban ebben a szezonban először Világkupa-futamot is rendezünk majd. – mondta Günther Hujara, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) elnöke. – Az új helyszín, vagyis a Luzsnyiki Olimpiai Központ a müncheni Olimpiai Parkhoz hasonlóan klasszikus helyszín, ahol 56 méter magas, 37 méter széles és 175 méter hosszú pályát építenek majd a szervezők. A jövőben azon dolgozunk majd, hogy több nagyvárost is rábírjunk a Világkupa-futam rendezésre, hiszen ez a hosszú távú lehetőség arra, hogy a nagyvárosok környékén, a fiatal generációk számára is megmutassuk a sportágunk értékeit. A célunk, hogy legalább három városi versenyt is be tudjunk vonni a Világkupa-sorozatba – pillanatnyilag tárgyalásokat folytatunk egy észak-kelet amerikai helyszínről is, mint például New York vagy Quebec."
KOMMENTEK
vasssy | 2011.09.21. 19:12
Persze a Fridge se rossz, de milyen ó lenne egy ilyen Pesten...
Szab | 2011.09.21. 21:09
Imádnám, de lehet, hogy a átlag magyar jobban élvezi a "lógó gatyás, deszkás, laza csávókat" mint a síelőket...
vasssy | 2011.09.22. 15:32
Az átlag magyarnak szerintem mindegy, ha van sörsátor... :-)
Viccet félretéve, tény, hogy az ugrálós téma talán bulisabb, de talán nagyobbat lendítene a magyar sísporton egy ilyen esemény.
huligan | 2011.09.23. 16:56
Budán nem kellene állványozni...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.