Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mont Blanc: eltűnt snowboardos holtteste került elő

2014.09.09. Bata Attila

Közel két és fél évvel ezelőtt, veszélyes helyen, egyedül indult el snowboardozni egy belga snowboardos. Az előző hétvégén egy hegymászó találta meg az eltűnt hódeszkás holttestét. Az olvadás miatt ilyenkor egyre több áldozatot találnak meg, de még mindig magas az eltűntek száma.
Christophe Van Boxtel, antwerpeni építész nagyon szeretett snowboardozni - írja a belga SudInfo. Az akkor 35 éves belga hódeszkás 2012. január 30-án egyedül hódolt szenvedélyének a Francia-Alpokban, a Mont Blanc oldalában. Aznap délután 13:40-kor látták utoljára az egyik síliftnél. Hiába volt a részletes személyleírás, a későbbi kutatás nem vezetett eredményre. A család egy héttel később kiadott közleményében már nem bízott abban, hogy élve megtalálják őt, csak abban, hogy a holttestét hazavihetik Belgiumba. 

Erre akkor nem került sor, de közel két és fél évvel később, múlt szombaton egy hegymászó találta meg a holttestet 2000 méteres magasságban a Geant-gleccseren. A helyi rendőrség vezetője szerint ez a terület különösen veszélyes, hiszen a jégmezőben számos hasadék található, valószínűleg egy ilyenbe zuhanhatott bele. 

1950 óta körülbelül 130 ember tűnt el a környék hegyeiben, de az utóbbi időben olvadáskor, egyre több holttest kerül elő a jég és a hó alól.

A Mont Blanc nyáron is veszélyes, idén augusztus közepén hat francia hegymászó vesztette az életét, amikor rossz időjárási viszonyok között próbáltak felmászni.
 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.