Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mínusz 26 fokot mértek Csíkszeredában

2014.02.04. MTI

Mínusz 26 fokot mértek Csíkszeredában Mínusz 26 fokot mértek kedden hajnalban a székelyföldi Csíkszeredában és Gyergyóalfaluban - közölte a Mediafax hírügynökség. Ez volt az idei tél eddigi legalacsonyabb hőmérséklete Romániában.
A Marosvásárhelyi Regionális Meteorológiai Központ illetékese, Pethő Ildikó közölte, ez volt az ezen a télen mért legalacsonyabb hőmérséklet Romániában. A meteorológus szerint további két rendkívül hideg éjszaka várható a csíki és gyergyói medencében.

A csíkszeredai meteorológiai állomás illetékese, Ladó Gabriella a hírügynökségnek elmondta, a városban éjfél után másfél órával ereszkedett mínusz 26 fokig a hőmérő higanyszála, és csak reggel kezdett emelkedni. Gyergyóalfaluban hajnali 6 órakor jegyezték fel az éjszaka legalacsonyabb hőmérsékletét.

A meteorológus érdekességként közölte, hogy a szélsőséges hideg nem szállta meg az egész vidéket. A Csíkszeredától mindössze 50 kilométerre, a Hargita hegység másik oldalán fekvő Székelyudvarhelyen 22 fokkal volt magasabb a hajnali hőmérséklet. Ott kedden hajnalban csak mínusz négy fokig csökkent a hőmérséklet, előző délután pedig még plusz 11 fokot mértek.

A legalacsonyabb februári Hargita megyei hőmérséklet mínusz 35,2 fok volt. Ezt 1987-ben Csíkszeredában mérték. A Hargita megyei Csíki és Gyergyói medence, illetve a Kovászna megyei Bodzaforduló környéke számít Románia leghidegebb vidékének.

KOMMENTEK
Pistabácsi | 2014.02.04. 21:31
Szép kis időjárás....egészséges bacilus ölő hideg...

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.