Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2500 vendég és mentőhelikopter a Síparkban

2009.03.17.

2500 vendég és mentőhelikopter a Síparkban Első alkalommal vetettek be a hétvégén mentőhelikoptert a Mátraszentistváni Sípark történetében. Még áll a több hete épített, 15 méteres versenyugrató, amelyre vasárnap egy gyöngyösi fiú rácsúszott, majd elvesztette az egyensúlyát.
Repülés közben, valószínűleg a kis lendület miatt megijedt és a hátára esett. A barátok valamint a pályaszemélyzet azonnal nekilátott a mentésnek. Vákumágyas hószánba tették, közben hívták a légimentőket. A helikopter, a riasztástól számítva 15 percen belül a helyszínre ért, majd a sípálya tetején, egy erre a célra kijelölt, nyílt terepen biztonságosan leszállt. A sípályán a helikopter megérkezésekor pár percre megállt az élet, mindenki a mentők érkezésére figyelt. A sérült fiút az orvos megvizsgálta, szerencsére törést nem állapított meg. A légimentők ezután a hatvani kórházba szállították a beteget, ahol a baleseti sebészeten CT vizsgálatot végeztek el. Nagyon sok síelő töltötte a március 15-i ünnepet a Síparkban. Igazi téli hangulatban, 60 centiméter hó a pályán és méteres hófalak közt a hócsúszdán száguldottak a téli sport szerelmesei. A forradalom és szabadságharc ünnepén a korábbi szezonokban még nem jártak ilyen sokan a Mátrában. Hat sípálya és 5 lift működött.

Szerdán és csütörtökön ismét beindulnak a hóágyúk a Síparkban. Ebben a szezonban valószínűleg utoljára fújnak majd friss havat a pályára. Így március vége felé ez különleges, egyedülálló alkalom. Aki ebben az élményben szeretne részt venni az látogasson el személyesen Mátraszentistvánba, vagy nézze meg esténként a webkamerát a www.sipark.hu/webkamera weboldalon. További fényképek megtekinthetők a helikopteres mentésről a www.legimentok.hu weboldalon.
KOMMENTEK

Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.