Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mától Donovaly újra nyitva, Chopokon esti síelés

2014.12.27. Bata Attila

Elmúlt karácsony és a tél is kezd visszatérni a szlovák síterepekre, bár a feltételek már távol állnak az ilyenkor ideálisnak tekinthető viszonyoktól. A hétvége híre, hogy ismét lehet síelni Donovalyban, Chopok mindkét oldalán lehet este síelni a kivilágított pályákon, és a Vrátna-völgy is beindult a nyári földcsuszamlás után.
Karácsony előtt Donovaly kénytelen volt bezárni a pályáit, így itt nem lehetett síelni az ünnepek alatt. Háromnapos kényszerszünet után szombattól újra indulnak a liftek a Zahradiste oldalon, egyelőre a karácsony előtti kínálattal, vagyis lényegében a négyszemélyes lift mellett lehet csak síelni.

Donovaly tegnap
Donovaly tegnap
Snowparadise Veľká Rača Oščadnica síterepe is kinyitott már az idén néhány napra, de itt is be kellett zárni az előző napokban. Szombattól itt is újraindul az élet.

Szombaton nyitja a szezont Krahule (Kékellő), egyből éjszakai síeléssel is. Szintén szombaton kezdi meg a szezont Kubinska Hola. Mindkét helyen kevés a hó jelenleg, a 20 centiméter vastag havat a hóágyúknak köszönhetjük.

Havazott Chopokon
Havazott Chopokon
Chopokon beindul az esti síelés vasárnaptól. Az északi oldalon, két pályán összesen 2850 méteren lehet síelni, míg a déli oldalon a Krupová (36-os) pályán lehet síelni az ünnepi időszakban, este 6 és 9 között, kivéve szilveszter este.

Bár síelni még nem lehet, de végre eljött az a nap is, hogy ismét üzembe állt a nyáron megrongálódott kabinos lift a Vrátna-völgyben. A sárlavina által tönkretett liftet helyrehozták és tegnap már ismét utasokat szállított.

Vrátna, újra jár a lift
Vrátna, újra jár a lift
A hétvégére még néhány kisebb síterep is kinyit az ünnepek alatt is nyitva tartó Tátralomnic, Rohács, Chopok, Csorba-tó és Litmanova mellett.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.