Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Marlies Schild: visszavonult a szlalom királynő

2014.09.03. Bata Attila

Húsz év versenyzés után, könnyeivel küszködve jelentette be visszavonulását Marlies Schild az osztrákok legsikeresebb szlalom specialistája. Pályafutása alatt nyert világbajnokságot és 37 világ kupa futamot. Az olimpiákon is közel járt az aranyhoz, egy kicsi mindig hiányzott, de így is 4 érme van három olimpiáról.
Azt nem lehet mondani, hogy a síelés bennfenteseit váratlanul érte volna Schild bejelentése. Ezen a nyáron már nem arról érkeztek hírek, hogy szorgalmasan edz, és az osztrák válogatott új-zélandi edzőtáborába sem utazott el augusztusban. Bizonytalanságot okozott azonban, hogy párja, a szintén síelő Benni Raich két héttel ezelőtt bejelentette, hogy mégis folytatja a pályafutását és megcélozza az idei világbajnokságot. Ezek után többen reménykedtek, hogy Schild is folytatja. A tegnapi sajtótájékoztatón azonban az érintett minden remény szertefoszlatott.

Ilyen volt a pályán (Kép Marlies Schild / Facebook)
Ilyen volt a pályán (Kép Marlies Schild / Facebook)
„A síeléssel sikerült megvalósítanom gyermekkori álmomat. Éveken át az álmom volt a munkám, de mostanra már megváltoztak a prioritások az életemben. Itt az ideje, hogy új életet kezdjek, és mától befejezem aktív, versenyzői pályafutásomat.” – mondta a sajtótájékoztatón.

Schild egy fantasztikus és rendkívül sikeres pályafutással a háta mögött búcsúzik a versenyektől, talán csak az olimpiák miatt lehet hiányérzete.

Pályafutása alatt 37 világ kupa győzelmet aratott, eleinte még óriás-műlesiklásban és kombinációban is nyert, de győzelmei nagy részét, 35-öt, szlalomban szerezte. Ezzel máig a legsikeresebb szlalomban, nem véletlenül nevezte a sajtó szlalom királynőnek. Világbajnokságokról hét érme (kettő arany), az olimpiákról pedig négy érme van. A három olimpiai ezüst mellé egy bronzot is begyűjtött.

Mostantól már jobbára így látjuk (Kép Marlies Schild / Facebook)
Mostantól már jobbára így látjuk (Kép Marlies Schild / Facebook)
Mint a legtöbb síelőt, őt sem kerülte el a sérülés. Pályafutása alatt ötször szakadt el a térdszalagja, különösen a 2008 őszén, a söldeni edzésen elszenvedett szalagszakadása fájó emlék. Sokáig az sem volt biztos, hogy újra versenyezhet, de egy év kihagyás után Schild visszatért a csúcsra.

2010-2012 között ismét a régi fényében versenyzett egészen a 2012. decemberi sérüléséig. Nem a legjobb egészségügyi állapotban, de bevállalta a 2013. februári hazai világbajnokságot, utána a hátralévő szezont azonban már kihagyta. Újabb visszatérése után a tavalyi szezon is jól indult, két győzelemmel melegített az olimpiára, ahonnan egy ezüsttel tért haza.

Bár Marlies visszavonul, a sívilág nem marad Schild nélkül a jövőben sem. Húga, Bernadette már megmutatta oroszlánkörmeit, olyan is volt tavaly, hogy mindketten egyszerre felállhattak a dobogóra.

A bejelentés
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.