Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Maribor: Rekordgyorsasággal készült el a kabinos

2010.01.12. Stánicz Balázs

A tavaly felhúzott hatüléses után ismételten új felvonó épült a magyar határhoz közelében fekvő szlovén síterepen. Ezúttal egy nyolc fős kabinost adtak át és a fejlesztéseknek még koránt sincs vége.
A Maribor felett elhelyezkedő síparadicsom fő beszállási pontja az évtizedeken keresztül üzemelő piros kabinos volt. Az utóbbi években egyre több probléma akadt a régi felvonóval, így igencsak megérett a cserére. A kabinok színe maradt, formája, kapacitása azonban jelentősen változott. A Leitner cég által épített új felvonó óránként akár 2400 síelőt és hódeszkást is képes szállítani. A menetidő is rövidült, az idei szezontól alig több mint hat perc szükséges, hogy a 327 méteren fekvő völgyből a kabinos csúcsáig, azaz 1027 méterig jussunk.

Ha sífelvonó építésről van szó, akkor a munkálatok már késő tavasszal elkezdődnek, nem így történt Mariborban, ahol az egész nyáron egy kapavágásra sem került sor, így sokakban már az is felvetődött, hogy egyáltalán meg épül-e az új kabinos.

Végül meglehetősen későn, szeptember végén megjelentek a buldózerek, markolók, és megkezdődtek a földmunkák. Három hónappal később, nevezetesen december 23-án hivatalosan is átadták a nagyközönség számára a kabinost, azaz mindösszesen három hónap alatt, rekordgyorsasággal húzták fel a semmiből az új felvonót.

A kabinos része a 2008-ban elkezdődött fejlesztési tervnek, melynek keretében új felvonók, sípályák, hotelek és egyéb kiszolgáló létesítmények épülnek fel a honfitársaink közt is népszerű síterepen. Ahogy korábban beszámoltunk róla, tavaly épült meg a hatüléses Pisker, idén a nyolcüléses kabinos. Jövőre készül el a Pisker folytatása, egy várhatóan újabb nyolcüléses kabinos új sípályákkal egészen a völgyig. 2013-ig a 14-es és a 15-ös pályák közt építik fel a Falezovo névre hallgató hatüléses két új sípályával. Így 2013-ra a szlovén síparadicsom jelentősen megújul.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.