Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mariazell mínusz 21 fokra ébredt szerdán

2010.01.27. Bata Attila

Stájerországban az idei január még nem hozott annyi havat, mint tavaly, de úgy látszik a természet amit elmulasztott hóesésben, azt a hideg hőmérsékletekben igyekszik bepótolni mostanában. Ma reggel ritka hideg volt a stájer vidéken, különösen Mariazellben, hiszen itt mínusz 21,3 fokot mértek.
A kemény hidegben kissé kihaltak az utcák a stájer településeken, de még a mostani hideghullám sem számít még nagyon különlegesnek, hiszen mértek errefelé már hidegebbet is januárban pl. 1985-ben, amikor mínusz 29,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála. A januári abszolút hideg stájer rekordot 1987-ben jegyezhették fel, amikor Bad Mitterndorf településen mínusz 30,8 fokot voltak kénytelenek elviselni a helyiek. Ma reggel a stájer síterepek közül Aflenz mínusz 14,7 fokot, Präbichl mínusz 13,1 fokot mért.

A közeli Alsó-Ausztriában is kemény hideg tombolt ma reggel. Számos helyen mínusz 20 fok alatt maradt a hőmérséklet, a leghidegebbet a Gars am Kamp mellett felállított műszer mutatta: mínusz 27,6 fokot. Ma reggel tehát a magyar határ mellett volt Ausztria leghidegebb települése. Egyébként minden idők leghidegebb ausztriai hőmérsékletét is Alsó-Ausztriában mérték, 1929. február 11-én mínusz 36,6 fokot mértek az alsó-ausztriai Zwettl-ben.

Ha már a farkasordító hidegnél és a számoknál tartunk, akkor jegyezzük meg, hogy Európa nagy részén kemény hideg van. Romániában mínusz 31,9 fokot, Lengyelországban mínusz 30,3 fokot, Ukrajnában pedig mínusz 30,1 fokot is mértek ma reggel. Ennél még hihetetlenebb, hogy tegnap, Szibériában, 18 helyről jelentettek mínusz 50 foknál hidegebbet. Természetesen a legalacsonyabbat, a világ leghidegebb pontján, Omjak településen mérték, mínusz 57,7 fokot!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bartelbauer panzió csillagcsillagcsillag
Családi vezetésű panzió a St. Sebastiani gyakorlólift és négyüléses lift közvetlen szomszédságában, félpanziós ellátással, játszószobával. Igény esetén 2-5 fős apartmanok is foglalhatóak a melléképületben, 70 m-re a panziótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.