Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarok kerültek bajba az osztrák hegyekben

2015.01.26. Bata Attila

Ezen a hétvégén több honfitársunk került bajba az osztrák hegyekben. Egy snowboardost a hegyimentők hoztak le késő este Zell am See mellett, két iskolás egymásnak ütközött a sípályán Gerlitzen terepén, egy magyar túrázó pedig eltűnt, őt még most is keresik Bad Kleinkirchheim mellett.
Péntek délelőtt két magyar iskolás, egy 13 éves síelő és egy 16 éves snowboardos ütközött egymással a karintiai Gerlitzen Alpe síterepén. A helyi hírek szerint a 13 éves síelőt a baleset után lábszárcsonttöréssel vitte a helikopter a kórházba.

Vasárnap este egy 28 éves magyar snowboardost hoztak le a hegyimentők a salzburgi Schmittenhöhe síterepén. A hódeszkás pályán kívülre került, egy veszélyes hegyoldalban, ahonnan már nem tudott továbbmenni. A rendőröket barátja értesítette este kilenckor.

Szerencsére az eltűnt hódeszkás meg tudta adni a GPS adatait a rendőröknek és a hegyimentőknek, így a 11-fős mentőcsapat két órával később sikeresen lehozta őt.

Még mindig keresik azt a 37 éves magyar túrázót, aki vasárnap a Bad Kleinkirchheim melletti Moschelitzen megmászására indult. Mivel nem tért vissza, szállásadója értesítette a rendőrséget. A rendőrség és a hegyimentők hajnal egyig keresték a magyar túrázót. Ma reggel egy ötvenfős csapat folytatta a kutatást a lavinaveszélyes hegyoldalban. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel NockResort csillagcsillagcsillagcsillag
Nívós, 4 csillagos szálloda közvetlenül a bad kleinkirchheimi sípályák és síiskola mellett, kb. 300 méterre a legközelebbi sífelvonótól (Maibrunnbahn). Wellness részleg 1000 m2-en medencével, szaunákkal, gőzfürdővel, pezsgőfürdővel és realxációs szobával. Gyerekbarát szolgáltatások!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel OTP Birkenhof csillagcsillagcsillagcsillag
A több mint harminc éve üzemelő szálloda, mely nevét az udvarban álló nyírfákról kapta, évről évre új arcát mutatja Vendégeinek. Magyaros vendégszeretet osztrák környezetben - ez a titok nyitja. Legközelebbi sípálya: 300 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienhäuser Tröster
Komfortos apartmanok a Bad Kleinkirchheim-i sípálya közvetlen közelében, gyönyörű rálátással a városra. Gyaloglásnyi távolságra található a sípálya, a városközpont és a termálfürdő. Csak heti turnusokban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.