Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hazai pályakörkép szilveszter előtt

2008.12.30. Bata Attila

Hazai pályakörkép szilveszter előtt Karácsonyi helyzetképünkhöz képest kissé változott a helyzet hazai síterepeinken. A síelhető pályák hossza lassan megduplázódik az év vége felé, bár a kékestetői pálya már csak jövőre nyit ki. Az időjárás szerencsére nem változott, a hideg továbbra is kedvez a síelésnek, bár egy kis hó nem ártana.
Marad az előző téli szezonokban ritkán tapasztalt hideg, sőt, ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor még ennél alacsonyabbra is süllyed majd a hőmérő higanyszála. A hazai sípálya-üzemeltetők és síelők nyugodtan tervezhetnek, hiszen legalább 10-12 további kemény hideg nap áll előttünk. A hideg mellett van esély kisebb havazásokra is, amelyek frissítést hozhatnak a hazai pályákra.

Az ünnepek közötti és az első munkanapig tartó időszak szokásos velejárója, hogy mindenki ilyenkor megy síelni, ez meg is látszik a pályák zsúfoltságán. Aki síelni indul, mindenképpen számoljon azzal, hogy megnövekedett a várakozási idő a lifteknél és a büfék előtt. Aki el akarja kerülni a tömeget, az választhatja az esti síeléseket, vagy vár egy hetet, amikor már megszűnik a zsúfoltság és vélhetően remek körülmények között lehet továbbra is síelni.

Mátraszentistvánban mától újabb pályaszakasszal többet használhatnak a síelők. A négyes pálya és a mellette található lift is üzemelni fog. A napijegy ezentúl 5500 forintba fog kerülni. Lehet két napra un. hétvégi jegyet váltani, amely 10 000 forintba kerül és ingyenesen tartalmazza az esti síeléseket is. A Sípark weboldala szerint ez a kombináció 8 000 forintos megtakarítást jelent.

Eplényben a technika ördöge megakadályozta, hogy az eredeti terveknek megfelelően folytathassák a hóágyúzást, így eddig csak az egyes pálya alsó 400 méterén lehetett síelni. A Skiarena honlapja szerint ma délutánra elkészülnek az egyes pálya teljes hóágyúzásával, és már a másik felvonó is járni fog.

Visegrádon elkészült az 1/A pálya vasárnap reggelre, jelenleg egy újabb pálya behavazását végzik, amely hamarosan megnyithat. Idén ismét megtartják az előszilveszteri bulit, amely kedd este nyolctól kezdődik. Hajnalig lehet síelni, a négyezer forintos jegyárban egy forralt bor vagy egy tea is benne van.

Mától Szilvásváradon is lehet síelni, a hóágyúk használható állapotba hozták a sípályát, a szánkópálya várhatóan csak holnaptól üzemel.

A tervek szerint ma kellett volna elindítani a lifteket Kékestetőn, de a szezonnyitó idén már elmarad. Az új időpont január másodika.
KOMMENTEK

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.