Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Madarasi Hargita: lassan az összes pálya sízhető

2013.01.08. sielok.hu

Madarasi Hargita: lassan az összes pálya sízhető Az 1400-1700 méteres tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő Madarasi Hargita Síközpontban, a legmagasabban fekvő magyar síterepen, sikerült megnyitni a Nagy Mihály pálya alsó szakaszát is (a Hadak útjától kezdődően).
A Madarasi Hargita Síközpontban a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény pályák is használhatók, jelenleg a Súgó felvonó, a Nagy Mihály felvonó és a Súgó bébi felvonók működnek. A Kis Mihály pályán a tányéros kis felvonó egyelőre nem üzemel, terveink szerint azt január 12-én, szombaton indítjuk el. A Nagy Mihály felvonóval a "Körpálya" használható, azaz a Csillagösvény - Kicsi Mihály - Súgó Fal útvonal. A Hópark egyelőre nem üzemel, és a Nagy Mihály felső szakaszának megnyitásához is további havazásra várunk.

30-60 cm keményre taposott, jól sízhető, sima hótakaró borítja a pályákat, az utóbbi napokban mintegy 7 centi friss hó hullott. Kb. 30-50 cm a természetes hóréteg vastagsága, a Súgó, a Kicsi Mihály, a Csillagösvény pályákat és a Nagy Mihály alsó szakaszát 30-60 cm keményre taposott hó borítja. A Súgó Fal alatt, valamint a Csillagösvény felső szakaszán van egy-egy rövid szakasz, ahol elvékonyodott a hóréteg. A Nagy Mihály pálya felső szakaszán egyelőre csak a természetes hótakaró van, ezért azt csak az extrém sízés kedvelőinek ajánljuk, de figyelni kell a köves részekre.

December 26-tól kezdődően már hétköznapokon is üzemelnek a felvonók, reményeink szerint egészen márciusig, naponta 10-től 16 óráig, Továbbra is a szentegyházi út használatát ajánljuk. Bár az ivói utat is takarítjuk, azt csak terepjáróval közlekedőknek javasoljuk, a hólánc használata azonban mindkét úton kötelező.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.