Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén először síelhető a Lomnici-nyereg

2011.01.31. Bata Attila

Hihetetlen, de az idén is nagyon sokáig kellett várni arra, hogy megnyíljon Szlovákia legmagasabban található sípályája, a Lomnici-nyereg legendás fekete pályája a Magas-Tátrában. Vasárnap óta használható a nyeregből induló pálya, ahol jelenleg 70 cm a hóréteg vastagsága.
Fotó: Gabica21
Fotó: Gabica21
Egyre kevesebb hó esik a Magas-Tátrában, de szerencsére a tavalyi szezon azért nem teljesen ismétlődött meg. Tavaly február közepén (február 16.) nyitották meg a Lomnici-nyereg (Lomnické sedlo, 2193 méter) pályáit, úgymond a síelők felelősségére, hiszen az alsóbb részeken olyan kevés volt a hó, hogy még a kövek is kilátszottak. A sors furcsa fintora, hogy a nagy havazást és a jó pályaviszonyokat a március végi havazás hozta meg, így a nyeregben igazából akkor kezdődött csak a szezon, amikor a legtöbb szlovák síterep már bezárni készülődött.
Az idén csak reménykedni lehetett, hogy bőkezűbben bánik a természet a Kőpataki-tó (Skalnaté pleso, 1751 méter) feletti pályával, hiszen itt nem lehet hóágyúzni. A múlt héten végre itt is esett egy kis hó, így január 30-án, vasárnap már lehetett síelni a meredek lejtőn.

Tátralomnic (Tatranská Lomnica) síterepe naponta 9:00 és 15:00 óra között tart nyitva. Mostantól pedig már Szlovákia leghosszabb pályáján is lehet síelni, vagyis akár öt kilométert is csúszhat az, aki elindul a nyereg fekete pályáján, tovább a Kőpataki-tó alatti piros pályán, majd a kék pályán érkezik meg a faluba.
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.