Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 millió eurós fejlesztést terveznek Tátralomnicon

2010.01.26. Bata Attila

50 millió eurós fejlesztést terveznek Tátralomnicon A helyi lifteket üzemeltető vállalat egyik részvényese szerint a következő három évben körülbelül 50 millió eurót költenek majd a Tátralomnic felett található síterep modernizálására, a tervek között szerepel egy funitel típusú lift megépítése a Kőpataki-tóhoz, amely sokkal kevésbé lenne kitéve az időjárás szeszélyeinek.
Tatra Mountain Resort egyik részvényese érdekes kijelentést tett a szlovák sajtóban az elmúlt napokban a magas-tátrai, közelebbről a tátralomnici fejlesztésekkel kapcsolatban. A síterep fejlesztésére már évek óta grandiózus tervek születtek, de ezek eddig szinte minden szezonban késést szenvedtek. Ebben komoly szerepet játszik az is, hogy az idei már a harmadik, természetes hóban hihetetlenül gyenge szezon, egymás után, a Magas-Tátra alján. A rossz nyelvek, vagy inkább a kekeckedő statisztikusok szerint az idén eddig még Prágában is több hó esett, mint Tátralomnicon.

Tehát az elmúlt három évben a síterep bevételei messze elmaradtak a tervezettől, ezért már az is csodának tekinthető, hogy a fejlesztések csak csúsztak egy-két évet, de legalább megépült a víztározó, az új lift, és az új pályák. Az idei szezonra ígért, Kőpataki-tóhoz tervezett új ülőlift építése a tavalyi katasztrofális szezon után elmaradt, egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a tervek sorsa.

Az egyik részvényes szerint a következő három évben 50 millió eurót költenének fejlesztésekre, amelyben mindenképpen szerepelne egy funitel típusú felvonó. Ezek a felvonók jelenleg a világ legmodernebb és legdrágább síliftjeinek számítanak, a műszaki megoldásuk miatt akár 100 km/órás szélben is biztonságosan tudnak közlekedni. Az előző szezonokban komoly bevételtől estek el az üzemeltetők, amikor a Kőpataki-tó feletti pályákon nagyszerű körülmények várták volna a síelőket, de az odáig közlekedő kabinos liftet nem lehetett üzemeltetni az erős szélben.

Ebből az összegből még lehetne költeni további felvonóra és hóágyúkra, hiszen az előző évekhez képest idén is nagyon kevés hó esett a Kőpataki-tó alatt, sőt, ebben a szezonban még nem is lehetett síelni a Lomnici-nyeregben, amely már tényleg a legrosszabb téli szezonokat idézi. Az üzemeltetők szerint körülbelül 100-120 millió eurós fejlesztéssel lehetne igazi, modern síközpontot kialakítani, amelyhez azonban további befektetőkre lenne szükség, mert a vállalat egyedül nem finanszírozna ekkora befektetést.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.