Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina sodorta el a feleségét, elítélték a sítúrázót

2012.06.21. MTI / sielok.hu

Lavina sodorta el a feleségét, elítélték a sítúrázót A házaspár 2010 márciusában sítúrázott egy Obertauernhez közeli hegyen, amikor lesiklás közben a nőt maga alá temette a férfi által elindított lavina. A férfit végül másodfokon is bűnösnek mondta ki a linzi bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában.
Első fokon - még tavaly ősszel - gondatlanságból elkövetett emberölésben ítélték bűnösnek a 65 éves férfit és 3 havi felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották. A vádlott fellebbezett, ám e hét hétfőn a linzi bíróság elutasította kérelmét.

A baleset a 2228 méter magas Sichelwand-hegyen történt egy sítúrán. A férj előzékenyen előre engedte nejét egy lejtőn lesiklani, majd követte őt, csakhogy lavinát indított el, ami elől a nő ugyan megpróbált bemenekülni egy erdős részre, de az magával ragadta az asszonyt és betemette. A férfi hiába próbálta megtalálni: egy méter vastag hógörgeteg borította be nejét. Mire a mentők rábukkantak a nőre, már nem élt: súlyos felsérülést szenvedett el, és a szája is tele volt hóval.
Sítúrázók a Sichelwandon
Sítúrázók a Sichelwandon
A férfi ellen eljárás indult. A bíróság szerint fel kellett volna ismernie a veszélyt, továbbá nem lett volna szabad a lejtőn lesiklani, sem pedig engedni feleségének, hogy lesíeljen.
A férfi ügyvédei azzal érvelve adták be a fellebbezést, hogy az asszony volt felelős saját tettéért, és neki is tudatában kellett volna lennie a veszélynek - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A nő hátizsákjában úgy nevezett pieps lavinarádió is volt, sajnos kikapcsolt állapotban.

A Sichelwandon egyébként kifejezetten ritkának mondhatóak a lavinák, ez egy kezdő sítúrázóknak is ajánlott terep.
KOMMENTEK
huligan | 2012.06.22. 09:32
Gondatlanságból elkövetett emberölés? 3 hónap felfüggesztve? VICC!

Mi lehetett vajon ezzel a cél?
Pulmy | 2012.06.23. 15:26
Justitita így mér!
vasssy | 2012.06.23. 16:04
Na igen, ha bűnös, akkor ez büntetésnek édeskevés, ha nem akkor meg igazságtalan. Talán annyi értelme van, hogy beszélnek róla és esetleg jobban odafigyel aki nekiindul a hegyoldalnak...
Stani | 2012.06.23. 23:27
Elég nagy büntetés a férjnek, hogy elvesztette a feleségét...

Amúgy sajnos két hibát is elkövetett mindjárt az elején a hölgy; 1. nem kapcsolta be a lavinajeladót 2. a hátizsákjába tette

Szállástippek
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.