Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mostantól Kreischberg és Lachtal egy kézben

2012.08.14. Bata Attila

Mostantól Kreischberg és Lachtal egy kézben Eldőlt, hogy a következő években a magyarok körében különösen népszerű két stájer síterep egy kézbe került. Lachtal síterepét megszerezte a kreischbergi síterepet vezető testvérpár, így kíváncsian várjuk, hogy a közös frigy milyen hatással lesz erre a két terepre.
A történet itt is a múltban kezdődött. Stájerország jó néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy gatyába rázza a lachtali síterepet, és a tartomány pénzügyi segítségének köszönhetően beindultak a fejlesztések és ennek nyomán a síelők és velük együtt a pénz is megérkezett a házhoz. Az elmaradott hegyoldalból színvonalas síterep lett stabil vendégkörrel, köztük rengeteg magyarral. Idén májusban a tartomány úgy döntött, hogy szeretné eladni a síterepben lévő tulajdonrészét, és a befolyt összegből más tartományi kiadásokat finanszírozni.

Már a májusi meghirdetést követően látszott, hogy ez a játszma két helyi játékos között fog lezajlani. Az egyik esélyes a közeli Kreischberg síterepét vezető Karl Schmidhofer és testvére volt, akik elővételi joggal rendelkeztek a tartomány 80 %-os tulajdonrészére. A kiszivárgott hírek szerint nekik 1,05 millió eurót ért volna meg a tulajdonrész. Velük szemben indult egy helyi fuvarozási vállalkozó, Hans Peter Piwonka, akinek rokonai még a hatvanas években voltak érdekeltek a helyi síterepen, ő egyből egy 2,05 milliós ajánlattal nyitott.

Közben a politika is hallatta szavát, leginkább az üzlet ellenzői, akik szerint ezek az ajánlatok a közelében sincsenek annak az összegnek, amelyet a tulajdonrész ér. A tartomány 60 napot adott a végleges ajánlatok beadására, amely júliusban járt le. A találgatásoknak a múlt heti döntés vetett véget. Kiderült, hogy a határidőig a kreischbergi csoport megemelte ajánlatát, így 2,1 millió euróval övék lett a tulajdonrész, mivel a konkurencia nem emelte az ajánlatát.

A döntéssel egy kézbe kerül a két síterep 24 liftje és 86 kilométernyi pályája. Az új tulajdonosnak számos kihívással néznek szembe. Először is tisztázni kell az engedély nélkül eladott Tanzstatt csákányos lift ügyét, amely a tartomány és az előző vezető között zajlik. Sokan kíváncsiak arra hogyan lehet a két síterepet együtt üzemeltetni a kölcsönös előnyök kihasználásával. Még az is lehetséges, hogy a 2015-ben Kreischbergen rendezendő amúgy is dupla világbajnokság (snowboard és freestyle) feladatait megoszthatja egymással a két síterep.

KOMMENTEK
toci | 2012.08.14. 11:08
csak 2 millio euro? 1 modern lift nem jon ki annyibol :)
blint63 | 2012.08.14. 11:41
Gondolom volt adósság is rendesen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Chalets
Újszerű, 4-14 fős önálló házak a Kreischberg-i felvonótól 150-300 méterre. Egyes háztípusok saját mini wellness részleggel is felszereltek (jacuzzi, szauna). A szezon nagy részében heti turnusban foglalható!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Relax Resort Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
2008-ban épült modern, színvonalas szálloda a kreischbergi pályák tövében, kb. 150 méterre a kabinos lifttől! A 6. emeleten található, panorámás wellness szolgáltatásai: élménymedence, szaunavilág, fitneszterem, gőzfürdő, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.