Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kutatás a méteres hóban elveszett kamera után

2013.03.18. Bata Attila

Szívszorító történet járta be Kanadát. Egy ausztrál pár felejthetetlen hetet töltött síeléssel Kanadában, majd hazaérkezés után a hölgy megbetegedett és hirtelen elhunyt. Az utolsó közös hetüket egy kamera rögzítette, amelyet sajnos elhagytak a méteres hóban. A férfi nagyon szeretné megtalálni az elveszett kamerát.
Az ausztrál Matt Lorraway és 23 éves barátnője, Rebecca Ware februárban egy hetet töltött Kanada egyik legjobb síterepén, Whistlerben. Miután hazaértek a hölgyet leukémiával diagnosztizálták, és azonnal kórházba került. Majd komplikációk léptek fel és öt nappal később Rebecca elhunyt.

A 31 éves fiatalember szerint ez volt barátnője első sítúrája, amit egy márkás fejkamerával meg is örökítettek. A vakáció vége felé az egyik csúszás alatt a fejkamera leesett a férfi sisakjáról, amelyet csak később vett észre. Azt meg tudja mondani, hogy melyik hegyoldalban, nagyjából merre veszthette el a kamerát, de megtalálni a méteres hóban nem annyira egyszerű. Whistlerben rengeteg hó esett az idei szezonban is, a vakáció időpontjában is naponta akár 40-50 cm friss hó is eshetett.

A tragédia után Matt nagyon szeretné megtalálni kameráját, rajta a pótolhatatlan felvételekkel. Az egyik ismerőse segített is neki, felhívást tett közzé kanadai weboldalakon, külön Facebook oldalt indított a kamera megkeresésére, valamint a síterep is segítő partner volt a keresésben, közzétették a történetet a pár képével együtt.

A helyszínt ismerő hegyimentők szerint kevés az esély arra, hogy ez elveszett kamera hamarosan előkerül. Inkább abban lehet bízni, hogy tavasz végére a vastag hóréteg végre elolvad, és akkor előkerülhet a fejkamera is.

KOMMENTEK
gabek | 2013.03.18. 07:58
Szomorú történet. Én is ugyanígy hagytam el a telefonomat februárban Annabergen, pont aznap esett vagy 40-50 cm hó. Nem találtuk meg, pedig még egy darabig kicsengett, elvileg le lehetett volna kérni tőle a GPS koordinátáit mert okostelefon volt, de akkor nem tudtam hogy hogyan.
százas | 2013.03.18. 19:37
Holnap indulok!
kmcsl83 | 2013.03.18. 22:19
Nagyon szomorú történet. Jó lenne mielőbb megtalálni azt a kamerát.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.