Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kriminális: balesetek áldozatokkal és súlyos sérülésekkel

2011.02.20. Bata Attila

Kriminális: balesetek áldozatokkal és súlyos sérülésekkel Előre szólunk, hogy rengeteg szörnyű, értelmetlen és tanulságos baleset és néhány tragikus hír következik az előző napok történéseiből. A legszörnyűbb az egészben az, hogy egy átlagos hétvége van mögöttünk, voltak a szezonban már ennél jóval durvább hétvégék is az osztrák és a környező pályákon.

Innerkrems – egy 17 éves magyar lány

Szerencsére a hétvége egyetlen – eddig ismert – magyar vonatkozású híre. A stájerországi Innerkrems síterepén egy 17 éves magyar síelő ütközött egy hasonló korú helyi lakossal. Sajnos a magyar lányt kórházba kellett szállítani péntek délben.

Hochkönig – halálos ugrató

Egy 55 éves német síelő vesztette életét a Hochkönig régióhoz tartozó Dienten síterepén. A német a Zachhofalm pálya egyik természetes ugratóján esett olyan szerencsétlenül, hogy fej és mellkasi sérüléseket szenvedett. A férfi nem viselt bukósisakot, és kórházba szállítás közben, a mentőhelikopterben belehalt a sérüléseibe.

Franciaország – halálos síelés a lift alatt

A franciaországi Arêches-Beaufort (Savoie) síterepén egy 15 éves fiú az egyik lift tartóoszlopának ütközött pályán kívüli síelésnél. A baleset szerdán történt, a fiút egy egyik grenoble-i kórházba szállították, ahol másnap belehalt sérüléseibe.

Svájc – motoros-szánnal ütközött egy síelő

Eddig tisztázatlan, hogyan történhetett meg a svájci Lavoz auf (Lenzerheide) síterepén, hogy egy 43 éves svájci síelő összeütközött egy motoros-szánnal. A svájci hölgy egy olyan szánnal ütközött, amelynek sofőrje éppen árut szállított az egyik hüttébe.

Saalbach-Hinterglemm – halálos zuhanás

Péntek este egy német síelő zárás után, 16:30-kor szenvedett halásos balesetet. A 43 éves német síelő letért a pályáról és harminc méter zuhant egy olyan hegyoldalba, ahol már nem volt hó. A férfi egy négyfős csoport elején síelt. A csoport többi tagja nem látta a balesetet, de jelentették eltűnését, holttestét csak szombat reggel találták meg. Azt még nem tudni, hogy a balesetbe halt-e bele, vagy megfagyott az éjszaka. A csoport többi tagja szerint jó síelőnek számított. Korábban, csütörtökön, a leogangi részen már egy bécsi orvos is az életét veszítette.

Katschberg – halálos zuhanás itt is

Egy 47 éves osztrák férfi tért le a pályáról Katschberg síterepén szombat délután. A férfi 10 méter zuhant egy meredek hegyoldalban, majd fáknak ütközött. A férfi halálos fejsérüléseket szenvedett, még a helyszínen életét vesztette.

Vorarlberg – felelőtlen ugratás

Warth am Arlberg síterepén egy 16 éves fiú használta ugratónak a pálya egyik dombját, de a domb alján tartózkodó 13 éves fiúra esett. Mindketten megsérültek, a 13 éves fiút, aki viselt bukósisakot, komoly fejsérülésekkel szállították kórházba.

Tirol – ilyen is van

Úgy látszik, nem csak hátulról vagy elölről leselkedik a veszély, oldalra sem árt néha nézni. A tiroli Hochjoch síterepén egy deszkás és egy síelő síelt egy magasságban, egymás mellett, majd a két sporteszköz összeért, amelynek következtében mindketten buktak. Az 52 éves síelőt hátsérülésekkel vitték kórházba.

Klösterle – óvatosabban a letöréseknél

A következő eset a vorarlbergi Klösterle síterepén történt. Tanulsága, hogy nem a letörés után kell pihenni, illetve érdemes a letörés előtt szétnézni, hogy mi van előttünk. Egy svájci síelő síelt nagy tempóban a pálya szélén, amikor az egyik meredekebb letörés után nem vette észre a pálya szélén álló 10 éves brit kisfiút. Az ütközés után mindkettőjüket helikopter vitte kórházba.

Svájc – erre nem lehetett előre felkészülni

A svájci Confin síterepén egy csákányos lift felső vezetéke szakadt le menetközben. A kábel kicsúszott a felfüggesztésből és a közelben tartózkodó két síelőt vágta fejen. Az egy csákányon utazó párost fej-, és mellsérülésekkel vitték kórházba. A liften többen is utaztak abban az időpontban, de további sérülés nem történt.

Norvégia – németek fagytak meg a hóviharban

A helyiek figyelmeztetése ellenére indult sítúrázni egy négyfős német család Norvégiában. A kemény hóviharban valószínűleg mindannyian életüket vesztették. A rendőrségnek egyelőre három holttestet sikerült megtalálnia, a negyedik sítúrázót még keresik.

Oroszország – terrorizmus a síterepeken

Múlt héten Vlagyimir Putin a világ legnagyobb síterep-fejlesztését jelentette be, a gond az, hogy a hihetetlen pénzből megépülő síterepek a Kaukázus háborús övezetéhez közel épülnének fel. Tegnap öt orosz síelőt állított meg két maszkos, felfegyverzett terrorista és zúdított golyózáport a kisbuszukra. Hárman meghaltak, ketten kórházban vannak. Ma délben az orosz biztonsági erők három, autóba rejtett, bombát hatástalanítottak az egyik síterep szállodájának a parkolójában.
KOMMENTEK
csabeszka | 2011.02.21. 10:48
A legtöbb balesetetet meg lehetett volna előzni, ha nem kolbászolnak le a pályáról összes-vissza az emberek és nem hóviharban indulnak túrázni! Letörés előtt meg mindig le kell fékezni, mert nem tudhatod ki áll pont alatta-legalábbis én mindig lassítok. A motorosszán meg hallható, kivéve, ha úgymegy az ember mintegy őrült vagy fülhallgató van a fülében! Sajnos az ütközés mással már nehezebben kivédhető:-((
walther85 | 2011.02.21. 10:49
Az igen!
Azért túl sok ilyen hírt nem szeretnék olvasni, mert oké, hogy extrém sport, de ezek a hírek nem valami kedvcsinálóak... :P Kéne egy statisztikát csinálni, hogy hol, melyik sípályán mennyi baleset történt eddig, és mennyire biztonságos pálya.
Na meg az is biztos, hogy ezek után Orosz o.-ba se fogok síelni menni... :S :)
bogesz85 | 2011.02.21. 13:29
Engem január 31-án elgázoltak hátulról Alpe d'Huez-ben. Normális tempóban mentem, nem kiszámíthatatlanul a pálya szélén kis kanyarokkal (snowboardozom). A következő emlékem az esés és a kb 10 cm-s vágás a bal combomon, a gázoló snowboardos továbbment. Nekem 4 nap csúszásomat és a teljes ruházatomat tette tönkre, és 2 napot kórházban töltöttem, altatásban kellett varrni a mély seb miatt.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.