Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg: megérkeztek az új sílift első kabinjai

2021.09.26. Bata Attila

A hírek szerint minden a tervek szerint alakul, az építkezés az előre eltervezett ütemezés szerint zajlik a magyarok egyik kedvenc osztrák síterepén. Ha továbbra is minden a tervek szerint alakul, akkor december 4-től már hivatalosan is üzemel az új, tízszemélyes kabinos lift.
A tavalyi osztrák síszezon a bevételeket tekintve katasztrofálisan alakult, de ennek ellenére sem mondtak le a helyiek arról, hogy kb. 40 millió eurós beruházással egy modern 10 személyes kabinos liftet épüljön a síterepen. Ahogy mondják ez egy rendkívül fontos beruházás a jövő szempontjából.

További jó hír, hogy az építkezés a tervek szerint halad. Nemrég érkeztek meg a 181 darab tízszemélyes kabinból az első darabok.
A drótkábeleket már felszerelték, mostantól folyamatosan érkeznek az új kabinok. A végső engedélyezés a tervek szerint valamikor november közepére várható, így nem lehet akadálya a december elejei szezonkezdetnek.

A lift adatai: 
Típus 10 fős kabinos
Gyártó Doppelmayr
Hossz 3800 méter
Völgyállomás 868 m
Középállomás 1441 m
Hegyállomás 1771 m
Kapacitás 4000 utas / óra
Sebesség 6 m/s
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Club Hotel am Kreischberg csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, négycsillagos szálloda a kabinos lift alsó állomásától 150 méterre. Szállodai szobákkal, 2-8 fős apartmanokkal, wellness részleggel, fitnesz teremmel várja a vendégeket. Szolgáltatások: játékterem, konferenciaterem, sítároló, WiFi, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.